You are here

Προειδοποιούν οι συντεχνίες Cyta για ιδιωτικοποίηση

14/09/2018 12:03

Οι συντεχνίες ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ προειδοποιούν με μέτρα αν εφαρμοστεί η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για ιδιωτικοποίηση της Cyta.

Σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι, οι πολιτικές δυνάμεις και η κοινωνία των πολιτών θα αντιδράσουν και θα αγωνισθούν για ακόμη μια φορά να αποτρέψουν τους σχεδιασμούς τους προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον.

Σημειώνουν ότι από το 2013 η κυβέρνηση Αναστασιάδη και η τρόικα έθεσαν σε προτεραιότητα μέσα από το μνημόνιο που υπέγραψαν την ιδιωτικοποίηση της Cyta και πέρασαν νομοθεσία το 2014, δημιούργησαν μονάδα αποκρατικοποίησης, έδωσαν εκατομμύρια για μελέτες και συμβούλους και «κατέθεσαν νομοσχέδιο που προνοούσε ουσιαστικά το ξεπούλημα της Cyta και την ανάληψη όλου του κόστους από το δημόσιο».
Ωστόσο, εργαζόμενοι, κοινωνία και βουλή με τους αγώνες και τις προσπάθειες τους απέτρεψαν, προσωρινά φαίνεται, τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Παρέλαβαν, αναφέρουν, «το 2013 έναν οργανισμό δισεκατομμυρίων αξίας με κέρδη της τάξης των €80-90 εκ. το χρόνο και από τότε μεθοδεύουν συστηματικά την υπόσκαψη, την απαξίωση και την εξουδετέρωση της επιχειρηματικής αξίας της Cyta, για να ετοιμάσουν το έδαφος να επανέλθουν» και σήμερα επαναφέρουν με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου την εφαρμογή της δογματικής θέσης για ιδιωτικοποίηση της Cyta πάση θυσία.

Η απόφαση για «μερική αποκρατικοποίηση της Cyta με την προσέλκυση στρατηγικού-συνεργάτη - επενδυτή» μας θυμίζει την παροιμία «έβγαλε τα ρούχα του ο Μανολιός και τα ξαναφόρεσε αλλιώς», αναφέρουν οι συντεχνίες.