You are here

Ρ. Ρουβιθά: Δρόμος μεγάλων προκλήσεων για Cyta

15/01/2019 15:54

O δρόμος για το μέλλον είναι δρόμος μεγάλων προκλήσεων για τη Cyta, αναφέρει η πρόεδρος της αρχής Ρένα Ρουβιθά Πάνου.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας του διοικητικού συμβουλίου της Cyta και την ανάληψη των καθηκόντων του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή από τον Ανδρέα Νεοκλέους, η πρόεδρος της Cyta, σε τοποθέτησή της αναφέρεται στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν και στις σημαντικές προτεραιότητες που οριοθετούν τα επόμενα βήματα του Οργανισμού.

Πεποίθησή μας είναι, σημειώνει, πως για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αυτές με επιτυχία, ο Οργανισμός οφείλει να κινηθεί σε τρεις παράλληλους άξονες, έχοντας ως σημείο αναφοράς τη συνεχή εξέλιξη στην εξυπηρέτηση και υποστήριξη των πελατών του.

Ο πρώτος άξονας είναι η εμπορική και προϊοντική ανάπτυξη, με εφόδιο την καινοτομία και με έμφαση στη συγκράτηση των παραδοσιακών εσόδων και την παράλληλη  δημιουργία εναλλακτικών πηγών εσόδων. «Την υφιστάμενη ισχυρή κερδοφορία της Cyta δεν τη θεωρούμε ως σημείο εφησυχασμού αλλά, αντίθετα, ως εφαλτήριο για να επιτύχουμε τον ξεκάθαρο στόχο μας για βελτίωση των οικονομικών μας αποτελεσμάτων», σημειώνει.

Στο δεύτερο άξονα εντάσσεται η ενίσχυση του πλαισίου συνεργασίας του οργανισμού με την πολιτεία, για την από κοινού συμμετοχή μας σε έργα ζωτικής σημασίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Κύπρου. «Η Cyta σχεδιάζει τα δίκτυα, διαθέτει την τεχνογνωσία και την εμπειρογνωμοσύνη και είναι αναμφίβολα σε θέση να καταστεί με επιτυχία ο βασικός στρατηγικός και λειτουργικός βραχίονας της πολιτείας για το ψηφιακό μέλλον του τόπου μας», προσθέτει.

Ο τρίτος άξονας εστιάζεται στην αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Οργανισμού, περιλαμβανομένων των κανονισμών και διαδικασιών  που διέπουν τον τρόπο λειτουργίας του. «Είναι πραγματικότητα πως υπάρχουν περιορισμοί στην ευελιξία της Cyta που δεν τη βοηθούν να κινηθεί επιχειρηματικά στο βαθμό και με την ταχύτητα που θα έπρεπε και που θα μπορούσε», τονίζει. 

«Είναι επομένως ξεκάθαρο, ότι στο δρόμο του αύριο οι σημαντικές αλλαγές είναι μονόδρομος, ώστε η Cyta να εκσυγχρονιστεί ουσιαστικά και να λειτουργήσει ακόμα πιο αποτελεσματικά, απεγκλωβίζοντας πολύτιμες δυνάμεις, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερα κίνητρα για την επιχειρηματική ανάπτυξη των εργασιών της και αξιοποιώντας στοχευμένες στρατηγικές συνεργασίες, όπου ενδείκνυται, που θα ενεργήσουν ως καταλύτης στην εξέλιξη του Οργανισμού», υπογραμμίζει.

«Στη Cyta, αυτή τη νέα χρονιά τη βλέπουμε ως ευκαιρία για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Να επιτύχουμε ακόμα πιο υψηλούς στόχους. Να κινηθούμε με μεγαλύτερη ταχύτητα. Ακόμα πιο δυναμικά. Να αξιοποιήσουμε όλα όσα έχουμε επιτύχει και να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους μας, τον κόσμο της Cyta, για να επιτύχουμε ακόμα περισσότερα. Γιατί η Cyta μπορεί και θα γράψει το επόμενο κεφάλαιο στο ψηφιακό μέλλον της Κύπρου», καταλήγει.

Γ.Χ.