You are here

Σαββίδης: Δεν πωλείται η Cyta Hellas

19/01/2011 11:57
Η Cyta βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας για διερεύνηση πιθανών συνεργασιών που θα επιτρέψουν στη θυγατρική της Cyta Hellas να ενισχύσει την παρουσία στη χώρα, όχι όμως για πώλησή της, ανέφερε στη StockWatch ο CEO της, Φώτης Σαββίδης.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος στο οποίο γίνεται λόγος για διαπραγματεύσεις της Cyta με τη Forthnet και Hol για απορρόφηση της Cyta Hellas, o κ. Σαββίδης σημείωσε ότι επαφές γίνονται και με άλλους οργανισμούς και η συνεργασία αφορά διάφορα επίπεδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η ηγεσία της Cyta συναντήθηκε χθες στη Λευκωσία με στενούς συνεργάτες του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη και αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πρόταση για συγχώνευση της Cyta Hellas είτε με τη Forthnet (στην οποία κύριος μέτοχος είναι το Dubai Group), είτε με τη Hol (που ελέγχεται από τον Έλληνα επιχειρηματία).

«Ναι. Χθες είχαμε επαφές με συνεργάτες του επιχειρηματία. Η συνεργασία είναι σε διάφορα επίπεδα και δεν αφορά την πώληση της Cyta Hellas είτε την απορρόφησή της», τόνισε στη StockWatch ο κ. Σαββίδης. «H Cyta Hellas συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Η Cyta Hellas αποτελεί το όχημα της κρατικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών για επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα.

Η εταιρεία κατέγραψε ζημιές €21 εκ. το 2009 αλλά ευελπιστεί ότι μέχρι το 2012 θα καταστεί κερδοφόρα με τη διεύρυνση του υφιστάμενου της πελατολογίου στα 230 χιλ. άτομα.

Έχει παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα και στην Κρήτη και στοχεύει να επεκτείνει σταδιακά την παρουσία της στην Αττική.

Γ.Χ.