You are here

Σε αναμμένα κάρβουνα η Cyta (1)

12/03/2010 15:49
Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Cyta αφού την ερχόμενη Πέμπτη η πρόταση νόμου των βουλευτών του ΔΗΣΥ, Λευτέρη Χριστοφόρου και του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου που της φράζει το δρόμο για τη δεύτερη πλατφόρμα επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, παίρνει το δρόμο της ολομέλειας της βουλής.

Εάν ψηφιστεί η πρόταση νόμου δεν θα φράξει μόνο το δρόμο της Αρχής για να διεκδικήσει τη δεύτερη πλατφόρμα αλλά δεν θα έχει ούτε και το δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινοπραξία των Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών.

H διοίκηση του Οργανισμού εκτιμά επίσης ότι το νομοσχέδιο των δύο βουλευτών φράζει επίσης το δρόμο στη Cyta για την αξιοποίηση της τεχνολογίας που δίνει πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω κινητών.

Υπό το φως των ραγδαίων εξελίξεων στο θέμα της πλειοδοσίας της δεύτερης πλατφόρμας, στην οποία σχεδίαζε αρχικά να συμμετάσχει και η Cyta, ο ημικρατικός οργανισμός εξετάζει τρόπους αντίδρασης, αφού τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου βρίσκονται διάφορα σενάρια ανάμεσα τους και αυτά της ενδεχόμενης απόσυρσης του οργανισμού για τη διεκδίκηση της δεύτερης πλατφόρμας καθώς και της συμμετοχής τους στην κοινοπραξία των καναλιών.

Με επιστολή του στη βουλή, που επισυνάπτουμε αυτούσια, το ΔΣ υποστηρίζει, ότι σε περίπτωση υιοθέτησης της πρότασης των δύο βουλευτών θα φράξει το δρόμο όχι μόνο για την ψηφιακή τηλεόραση αλλά και για την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της στα κινητά, προς όφελος των ιδιωτών ανταγωνιστών της.

Την ερχόμενη Τρίτη κατά τη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου θα ληφθεί η τελική απόφαση για τις περαιτέρω ενέργειες της Cyta αφού προηγουμένως εξετάσουν διάφορες εισηγήσεις που θα τεθούν ενώπιον τους.

Ενωρίτερα την ίδια ημέρας, οι βουλευτές θα μεταφέρουν τις τελικές τοποθετήσεις των κομμάτων τους στην Επιτροπή Συγκοινωνιών της βουλής.

Υπέρ της πρότασης Χριστοφόρου και Παπαδόπουλου τάσσονται ΔΗΣΥ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγοι, εναντίον το ΑΚΕΛ ενώ το ΔΗΚΟ δεν έχει ξεκαθαρίσει τη τελική του θέση.

Της Ελευθερίας Παϊζάνου