You are here

Στεφάνου: Στο Ανώτατο το μπλόκο Cyta

07/05/2010 15:33
Την πρόθεση του προέδρου Χριστόφια να αναφέρει στο Ανώτατο Δικαστήριο το νόμο που ψήφισε η βουλή και με τον οποίο στερείται η Cyta της δυνατότητας διεκδίκησης της δεύτερης ψηφιακής τηλεοπτικής πλατφόρμας, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου. Παράλληλα, είπε ότι η κυβέρνηση όχι μόνον δεν εξετάζει το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης ημικρατικών οργανισμών, αλλά θέλει τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους.

Στη διάρκεια σημερινής δημοσιογραφικής διάσκεψης και απαντώντας σε ερώτηση εάν είναι ενοχλημένη η κυβέρνηση από τη χθεσινή ψηφοφορία στη βουλή για το θέμα του αποκλεισμού της Cyta από τη διεκδίκηση της ψηφιακής τηλεόρασης και την απόρριψη της αναπομπής του σχετικού νόμου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι «το θέμα δεν είναι αν είναι ενοχλημένη ή όχι η κυβέρνηση».

«Ο πρόεδρος», όπως ανέφερε ο κ. Στεφάνου, «με μιαν πολύ συγκεκριμένη λογική, με μια συγκεκριμένη επιχειρηματολογία, ανέπεμψε το νόμο που είχε ψηφίσει η βουλή, ασκώντας τα συνταγματικά του δικαιώματα».

«Η βουλή, ασκώντας τα δικά της δικαιώματα, δεν ψήφισε χθες την αναπομπή», δήλωσε ο κ. Στεφάνου, προσθέτοντας πως ''ο πρόεδρος, ασκώντας πάλιν τα συνταγματικά του δικαιώματα, θα αναφέρει το νόμο στο Δικαστήριο, γιατί -και αυτό είναι άποψή μας- δεν μπορεί κανένας να αποκλείεται από τη διεκδίκηση ρόλου σε συγκεκριμένες διαδικασίες».

Κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει χθεσινές αναφορές στη βουλή ότι υπάρχουν έμμεσες σκέψεις για ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών, ο κ. Στεφάνου τόνισε πως «είναι δεδηλωμένη η θέση της κυβέρνησης, ότι όχι απλά δεν υπάρχει καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών, αλλά ότι θέλει τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των ημικρατικών οργανισμών, οι οποίοι αποτελούν σε τελική ανάλυση και πλούτο, που δημιούργησε αυτός ο λαός με τη δουλειά του».