You are here

Στροφή Cyta στις επιχειρήσεις

04/10/2018 07:48

Μεγαλύτερη έμφαση στις επιχειρήσεις δίνει η Cyta με τον ψηφιακό μετασχηματισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη, προσπαθώντας να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα και επικερδότητα της με τα δίκτυα νέας γενιάς.

Σε συνέντευξη της στη StockWatch, η διευθύντρια Επιχειρηματικής Αγοράς Μαρία Δάμαλου, αναφέρεται στο παγκύπριο δίκτυο οπτικών ινών (Fiber), ένα «πολυεργαλείο», όπως το χαρακτηρίζει, το οποίο προσφέρει υψηλές ταχύτητες πρόσβασης μέχρι 1 Gbps, σταθερή και αδιάλειπτη σύνδεση και ταχύτερη αποστολή και λήψη μεγάλων αρχείων.

Το δίκτυο Fiber στην Κύπρο, σημειώνει η κ. Δάμαλου, επιτρέπει σε επιχειρήσεις και οργανισμούς ανεξαρτήτως μεγέθους, να μεταφέρουν όλες τις σταθερές υπηρεσίες σε σύνδεση οπτικών ινών και να πετύχουν περισσότερα για την επιχείρηση, τους εργαζόμενους και τους πελάτες τους. 

«Απαραίτητη προϋπόθεση για να καταστεί δυνατός ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι οι υποδομές ηλεκτρονικών επικοινωνιών νέας γενιάς. Η Cyta αναγνωρίζοντας τον καταλυτικό της ρόλο, και έχοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία σε τεχνολογίες αιχμής, την εμπειρία και το ταλέντο των ανθρώπων της, προχωρεί αποφασιστικά και θέτει για τη χώρα μας τις βάσεις για ένα μέλλον δυναμικό και αισιόδοξο», σημειώνει.

Αναφέρεται επίσης στα δίκτυα νέας γενιάς, όπως είναι το Cloud, η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), το Internet of Things, η Εικονική Πραγματικότητα (VR), το 3D printing, τα Αυτόνομα Ρομπότ (Autonomous Robots) κ.ά.  

Σημειώνει ότι η αξιοποίηση των υποδομών αυτών από τις κυπριακές εταιρείες θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του ΑΕΠ, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, ενώ, παράλληλα, θα βοηθήσει τη χώρα μας να ενταχθεί στους ψηφιακούς πρωτοπόρους μέχρι το 2030.

Στη συνέντευξη της η κ. Δάμαλου, επισημαίνει επίσης ότι κορυφαία προτεραιότητα της Cyta είναι και η ασφάλεια των δεδομένων.

Παράλληλα, η Cyta συνεχίζει την περαιτέρω τεχνολογική εξέλιξη του δικτύου κινητής επικοινωνίας. Οι υποδομές νέας γενιάς αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για να καταστεί δυνατή η μετάβαση της Κύπρου στην ψηφιακή οικονομία και κατ’ επέκταση η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας.

Συνδυαστικές λύσεις για επιχειρήσεις

Σε σχέση με τις λύσεις προς τις επιχειρήσεις, η κ. Δάμαλου επισημαίνει ότι «στόχος μας είναι να προχωρήσουμε με σταθερά και προγραμματισμένα βήματα, και να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις μας προς όφελος του επιχειρηματικού κόσμου.

«Σημαντικό μέρος των σχεδιασμών μας που λαμβάνει υπόψη το ανταγωνιστικό περιβάλλον της κυπριακής αγοράς είναι η ανάπτυξη ολοκληρωμένων συνδυαστικών λύσεων που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων και θα προσφέρουν εργαλεία κορυφαίας τεχνολογίας αναγκαία για την πιο αποτελεσματική τους λειτουργία».

Της Γεωργίας Χαννή