You are here

Συμβουλές Cyta για την κρίση

15/07/2011 12:18
Η Cyta παρέχει απρόσκοπτα όλες τις υπηρεσίες της, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ημικρατικός οργανισμός, συμβουλεύοντας παράλληλα τους πελάτες του (οικιακούς και επιχειρηματικούς) για τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν λόγω των διακοπών στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα η Cyta, συστήνεται στους πελάτες της μετά τη διακοπή της ηλεκτρικής παροχής, να αποσυνδέουν συσκευές όπως υπολογιστές, τηλεοράσεις, αποκωδικοποιητές, καθότι η απότομη επαναφορά του ηλεκτρικού ρεύματος, μπορεί να τους προκαλέσει βλάβες.

Όσον αφορά τη σύνδεση στο διαδίκτυο, η Cyta σημειώνει ότι οι πελάτες της CYTANET μπορεί να χρειαστεί να ακολουθήσουν τη διαδικασία επανασύνδεσης μετά από διακοπή και επαναφορά της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

«Οικιακοί ή επιχειρηματικοί πελάτες που διαθέτουν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (Notebooks), μπορούν να έχουν εναλλακτική σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, χρησιμοποιώντας κάρτες Vodafone Mobile Connect (VM)», αναφέρεται στο δελτίο τύπου της Cyta.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις ωστόσο, «που για επιχειρησιακούς λόγους επιβάλλεται να μην διακόπτεται καθόλου η υπηρεσία τους, η Cyta συστήνει όπως προμηθευτούν από την αγορά συστήματα αδιάλειπτης παροχής τροφοδοσίας (UPS)».

Για τις υπηρεσίες Cytavision, η Cyta αναφέρει ότι σε περίπτωση που η λειτουργία δεν επανέλθει αυτόματα μετά από επαναφορά της παροχής ρεύματος, να γίνεται πρώτα επανεκκίνηση του αποδιαμορφωτή (Μodem) και στη συνέχεια (μετά πάροδο 2 περίπου λεπτών) επανεκκίνηση και του αποκωδικοποιητή (Set-Top-Box) της Cytavision.

Η υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας της Cyta δεν επηρεάζονται καθόλου από τις διακοπές στην παροχή ρεύματος.

Η Cyta αναφέρει συγκεκριμένα ότι στις περιπτώσεις ασύρματων τηλεφώνων ή ιδιωτικών τηλεφωνικών κέντρων (τύπου PBX) επιχειρήσεων όπου απαιτείται τροφοδοσία από ηλεκτρικό ρεύμα, θα τίθενται εκτός λειτουργίας. Για αντιμετώπιση του προβλήματος «οι πελάτες μπορούν να προμηθευτούν από την αγορά απλές αναλογικές συσκευές τις οποίες να συνδέσουν απευθείας στην τηλεφωνική πρίζα».

«Στην περίπτωση όπου η σταθερή τηλεφωνία παρέχεται μέσω Ψηφιακής Σύνδεσης (ISDN) ή Ευρυζωνικής Σύνδεσης (ΒΒT), η Cyta προσφέρει την εναλλακτική λύση στους πελάτες της (οικιακούς και επιχειρηματικούς) να μεταφέρουν τις κλήσεις τους σε κινητό τηλέφωνο ή άλλο σταθερό τηλέφωνο με αναλογική σύνδεση, καλώντας το Κέντρο Τηλεξυπηρέτησης 80000197», καταλήγει η ανακοίνωση.