You are here

Ζητά έξτρα €14 εκατ. η Cyta

22/10/2022 06:00

Συμπληρωματικό προϋπολογισμό €14,2 εκατ. υπέβαλε στο Υπουργείο Οικονομικών, το ΔΣ της Cyta.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση που υποβλήθηκε στη βουλή, το αίτημα για πρόσθετες πιστώσεις, οφείλεται κατά κύριο λόγο στις αυξημένες πωλήσεις κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ, καθώς και σε αυξημένη χρήση των δικτύων ξένων τηλεπικοινωνιακών οργανισμών που θα οδηγήσουν σε αυξημένα έσοδα για τον οργανισμό.

Συγκεκριμένα, στο συμπληρωματικό προϋπολογισμό προβλέπονται οι πιο κάτω πρόσθετες πιστώσεις κάτω από το κεφάλαιο 20:

-€4,2 εκατ. στο άρθρο 20490, «Αποδόσεις σε Τηλεπικοινωνιακούς Οργανισμούς», που αφορούν αυξημένη χρήση των δικτύων ξένων τηλεπικοινωνιακών οργανισμών.

Στο άρθρο αυτό, περιλαμβάνεται πρόνοια για τις αποδόσεις σε ξένους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς, αναφορικά με τις κλήσεις που τερματίζονται ή διαβιβάζονται μέσω των δικτύων τους, ως επίσης και για τη χρήση των δικτύων τους από πελάτες κινητής τηλεφωνίας, ενόσω βρίσκονται στο εξωτερικό. Η πρόσθετη ανάγκη οφείλεται σε αυξημένη χρήση των δικτύων ξένων τηλεπικοινωνιακών οργανισμών σε σχέση με την προβλεφθείσα. Το αιτούμενο ποσό συνδέεται άμεσα, με αύξηση των εσόδων του οργανισμού.

-€5 εκατ. στο άρθρο 20820, «Εξοπλισμός για Μεταπώληση», που αφορούν κάλυψη του κόστους αγοράς τερματικού εξοπλισμού για μεταπώληση, λόγω αυξημένων πωλήσεων.

Στο άρθρο αυτό, περιλαμβάνεται πρόνοια για αγορά τερματικού εξοπλισμού για μεταπώληση. Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης των καταναλωτών στην εμπορική πολιτική του οργανισμού, σε συνδυασμό με τις ποιοτικές υπηρεσίες και τα βελτιωμένα προγράμματα που προσαρμόστηκαν στις ανάγκες των πελατών του, ο οργανισμός έχει πετύχει αυξημένες πωλήσεις κινητών και σχετικών αξεσουάρ για ακόμα μία χρονιά.

-€5 εκατ. στο άρθρο 20310, «Φωτισμός, Θέρμανση, Καύσιμα», που αφορούν κάλυψη πρόσθετου κόστους, λόγω της αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρία του στις 12 Οκτωβρίου ενέκρινε το νομοσχέδιο με τίτλο «ο περί Συμπληρωματικού Προϋπολογισμού της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου Νόμος (Αρ.1) του 2022 και εξουσιοδότησε τον Υπουργό Οικονομικών να τον καταθέσει στη βουλή.

Της Γεωργίας Χαννή