You are here

Ζητούν διάλογο για το οργανόγραμμα ΡΙΚ

12/09/2018 16:12

Συνάντηση με διεύθυνση του ΡΙΚ για διάλογο με στόχο την εξεύρεση ολιστικής λύσης στο θέμα του οργανογράμματος του ΡΙΚ ζητά η συντεχνία του ΡΙΚ (ΣΥΤΥΡΙΚ), προειδοποιώντας πως «η περίοδος χάριτος έχει περάσει».

Έχουμε κουραστεί με τις υποσχέσεις. Μοναδικός στόχος της Συντεχνίας μας είναι να εξασφαλίσει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα όλων των υπαλλήλων μέσα από διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες. Αναμένουμε από τη Διεύθυνση να μας καλέσει άμεσα σε συνάντηση, αναφέρει η ΣΥΤΥΡΙΚ σε σημερινή της ανακοίνωση.

Η εκτελεστική επιτροπή της συντεχνίας αποφάσισε ότι δεν συζητά oτιδήποτε άλλο πέραν του οργανογράμματος του ΡΙΚ, που προνοεί 219 μόνιμες οργανικές θέσεις.

«Οι μεθοδεύσεις κάποιων εντός και εκτός ΡΙΚ για δημιουργία νέου οργανογράμματος τα τελευταία χρόνια είναι εκ του πονηρού και το μόνο που αποσκοπούν είναι να παραμείνει το ΡΙΚ στο εργασιακό χάος που υπάρχει σήμερα», αναφέρει προσθέτοντας πως εδώ και χρόνια, το οργανόγραμμα δεν είναι συμπληρωμένο με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν μόνο 85 μόνιμοι υπάλληλοι, που έχουν μείνει στάσιμοι.

Ζητά επίσης την εξάλειψη του όρου Συνεργατών, σημειώνοντας πως οι 256 συνεργάτες είναι υπάλληλοι αορίστου χρόνου.

Χαρακτηρίζει ως μοναδική στρέβλωση για το ΡΙΚ το ότι όλοι αυτοί οι υπάλληλοι βρίσκονται στην ίδια κλίμακα (Α4-7) ανεξαρτήτως προσόντων ή καθηκόντων.

«Αυτό έγινε με τις ευλογίες της πολιτείας η οποία καλείται σήμερα να διορθώσει τα κακώς έχοντα και να διορθώσει τις στρεβλώσεις», καταλήγει η ΣΥΤΥΡΙΚ.