You are here

Ζητούν λήψη μέτρων για καταστροφή υποδομών τηλεπικοινωνιών

09/06/2020 19:31

Όλοι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι της Κύπρου καλούν από κοινού τις αρμόδιες αρχές για λήψη άμεσων μέτρων αντιμετώπισης της συστηματικής καταστροφής τηλεπικοινωνιακών υποδομών.
 
Σε κοινή ανακοίνωση τους οι Πάροχοι Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών Κύπρου: Cyta, Epic, PrimeTel, Cablenet αναφέρουν ότι για τέταρτη φορά σε διάστημα τριών  μηνών, εξοπλισμός κινητής τηλεφωνίας που είναι εγκατεστημένος σε υποδομή που χρησιμοποιείται από όλους τους παρόχους, αυτή τη φορά στην κοινότητα Παλώδιας στη Λεμεσό  και εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες, έγινε στόχος εμπρηστών.
 
«Το παράνομο, απαράδεκτο και αντικοινωνικό φαινόμενο της καταστροφής τηλεπικοινωνιακών υποδομών υπονομεύει την καθημερινή ομαλή διαβίωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων: την επικοινωνία τους, την εργασία τους και την ασφάλειά τους. Παράλληλα, βλάπτει την οικονομία της χώρας σε μια κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία όλοι εργαζόμαστε για την ανάκαμψή της», προσθέτουν.
 
Καλούν, παράλληλα, τις αρμόδιες αρχές να λάβουν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα για τον εντοπισμό των δραστών και των πιθανών συνεργών τους.
 
Καλούν, επίσης, όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους, ώστε να μπει τέλος στον παραλογισμό, στη συκοφαντία και στη διασπορά εξωφρενικών ψευδών ειδήσεων που αφορούν στην εξέλιξη των επικοινωνιών.
 
«Το αγαθό της επικοινωνίας ενώνει την κοινωνία και είναι επιβεβλημένο να προστατεύεται. Σε αυτή την κατεύθυνση, η συνδρομή του καθενός χωριστά και όλων μαζί είναι πολύτιμη ώστε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, να αποτρέπονται ή να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οποιεσδήποτε κακόβουλες ενέργειες σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές», καταλήγουν.