You are here

Επήλθε εργατική ειρήνη στα ξενοδοχεία

04/07/2003 01:21
Αναστάλθηκαν όλα τα εκατέρωθεν μέτρα

Επήλθε απόψε εργατική ειρήνη στα ξενοδοχεία. ΠΑΣΥΞΕ και συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ συμφώνησαν να αναστείλουν τα απεργιακά και ανταπεργιακά μέτρα, αντίστοιχα, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης.

Η συμφωνία έγινε κατορθωτή μετά από πολύωρες μεσολαβητικές διαπραγματεύσεις που άρχισαν νωρίς το απόγευμα με την παρέμβαση πρώτα του Υπουργού Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργου Λιλλήκα και κατόπιν του Υπουργού Εργασίας Μάκη Κεραυνού.

Στις 8 απόψε ο Υπουργός Εργασίας κάλεσε τους γενικούς γραμματείς των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ Δημήτρη Κιττένη και Πάμπη Κυρίτση αντίστοιχα σε μια ύστατη προσπάθεια επίλυσης της διαφοράς και άρσης των δυναμικών μέτρων.

Μία ώρα αργότερα κλήθηκαν στο υπουργείο Εργασίας και τα μέλη του ΔΣ του ΠΑΣΥΞΕ. Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις στις 10.15 μμ ο Υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει επί του επίμαχου θέματος του ταμείου ευημερίας.

Από την πρώτη Αυγούστου 2004 και κάθε δύο μήνες μέχρι το 2008 περιλαμβανομένου, τα μέλη του ΠΑΣΥΞΕ θα συνεισφέρουν στο ταμείο ευημερίας που διαχειρίζονται οι συντεχνίες και οι εργοδότες 0,7% και στο ταμείο που διαχειρίζονται χωριστά οι υπάλληλοι της κάθε ξενοδοχειακής μονάδας 0,3%.