You are here

Εργατική ειρήνη στην ξενοδοχειακή βιομηχανία;

01/07/2003 18:16
Σε γεφύρωση των διαφορών και επίτευξη της πολυπόθητης εργασιακής ειρήνης οδηγείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία του τόπου. Ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις στο Υπ. Εργασίας ο έτερος εργοδοτικός σύνδεσμος ΣΤΕΚ και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ και ΠΕΟ υπέγραψαν σχετική συμφωνία αποδεχόμενοι τις μεσολαβητικές προτάσεις του υπ. Εργασίας Μάκη Κεραυνού ενώ ο μεγαλύτερος εργοδοτικός σύνδεσμος ΠΑΣΥΞΕ θα τοποθετηθεί επίσημα αύριο μετά από έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του.

Εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων που είχε με τις δυο πλευρές σήμερα ο υπ. Εργασίας τόνισε ότι οι επίπονες προσπάθειες όλων των μερών είχαν θετικά αποτελέσματα, προσθέτοντας ότι η σημερινή στάση του ΠΑΣΥΞΕ διακρινόταν από εποικοδομητική διάθεση, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή και την ελπίδα ότι η απάντηση του συνδέσμου αύριο θα είναι θετική.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Ζαχαρίας Ιωαννίδης ανάφερε ότι τα μέλη του συνδέσμου θα πρέπει να ενημερωθούν τόσο για το νέο έγγραφο που δόθηκε σήμερα από το υπουργείο όσο και για τις διευκρινήσεις που δόθηκαν στις διαβουλεύσεις, για μια πολύ σημαντική πτυχή όπως την χαρακτήρισε, η οποία αφορά την κατάργηση της εισφοράς ύψους 25% που καταβάλουν οι ξενοδόχοι για το επίδομα ανεργίας του προσωπικού. Μετά την ενημέρωση επί των σημείων αυτών πρόσθεσε, τα μέλη του συνδέσμου θα κλιθούν να λάβουν την οριστική θέση του ΠΑΣΥΞΕ κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης αύριο βράδυ.