You are here

«Κεραυνοί» Χριστοφόρου κατά ΠΑΣΥΞΕ

08/07/2003 12:48
Ξεσπάθωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπορίου της βουλής, Λευτέρης Χριστοφόρου και επιτέθηκε με σκληρούς και πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς κατά του ΠΑΣΥΞΕ. Επικρίνοντας με δριμύτητα τη στάση του ΠΑΣΥΞΕ να μην υπογράψει την τελευταία στιγμή τα συμφωνηθέντα με τις συντεχνίες και το Υπουργείο Εργασίας για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης, ο Λευτέρης Χριστοφόρου χαρακτήρισε τη στάση του Εργοδοτικού Συνδέσμου ως επιπόλαιη, ανεύθυνη, απαράδεκτη και επικίνδυνη.

«Ήδη με την συμπεριφορά του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων επέφερε ανυπολόγιστες ζημιές στην εικόνα του τουρισμού στο εξωτερικό. Ο σύνδεσμος αυτός έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα, δεν αντιλαμβάνεται τίποτα και δεν ενδιαφέρεται για το καλό του τουρισμού, του κοινωνικού συνόλου και της οικονομίας του τόπου γενικότερα», είπε ο κ. Χριστοφόρου. «Δεν μπορεί να περιφρονεί τη βουλή, να περιφρονεί την κυβέρνηση, να περιφρονεί τους πάντες» σημείωσε, προσθέτοντας πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραβλέπει τα συμφέροντα του Κυπριακού λαού.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου απηύθυνε έκκληση στην ηγεσία του ΠΑΣΥΞΕ να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, ενώ παράλληλα κάλεσε τους ξενοδόχους μέλη του συνδέσμου να διαφοροποιηθούν από την επικίνδυνη και απαράδεκτη συμπεριφορά, όπως είπε, της ηγεσίας του ΠΑΣΥΞΕ και να υπογράψουν τη συμφωνηθείσα συλλογική σύμβαση.

Του Κυριάκου Κυριακίδη