You are here

Tsokkos: €9 εκατ. οι ζημιές, σκέψεις για διάθεση ακινήτων

08/06/2022 10:38

Σημαντική μείωση των ζημιών της πέτυχε το 2021 η Tsokkos Hotels λόγω της αύξησης του τζίρου της με τη λειτουργία περισσότερων ξενοδοχείων, ενώ στην προσπάθεια ενίσχυσης των ταμειακών της ροών επίσπευσε μελέτη για τρόπους αξιοποίησης και διάθεσης των ακινήτων της.

Όπως ανακοινώθηκε στο ΧΑΚ, οι ζημιές της Tsokkos μειώθηκαν στα €9 εκατ. το 2021 από €18,3 εκατ. το 2020.

Ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα €27,7 εκατ. από €9,2 εκατ. το 2020 σημειώνοντας αύξηση €18,5 εκατ. ή 201%.

Η εταιρεία σημειώνει ότι στα πλάνα της είναι και η αξιοποίηση και διάθεση των ακινήτων της για την αύξηση των ταμειακών της διαθεσίμων και προς το σκοπό αυτό έχει επισπεύσει σχετική μελέτη.

Η αύξηση των εισοδημάτων και η μείωση της ζημιάς από εργασίες οφείλεται στη λειτουργία περισσότερων ξενοδοχειακών μονάδων το 2021 σε σχέση με το 2020. Παρ’ όλα αυτά, αναφέρεται, ο κύκλος εργασιών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές.

Όσον αφορά τις προοπτικές, σημειώνεται ότι η πανδημία του κορωνοϊού και η ρωσο-ουκρανική κρίση ενδέχεται να επηρεάσουν το ρυθμό αύξησης του κύκλου εργασιών της εταιρείας. Ανάλογα με τη διάρκεια της διαμάχης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και την επίδραση στις εργασίες, το συγκρότημα ενδέχεται να παρουσιάσει περαιτέρω αρνητικά αποτελέσματα και περιορισμένη ρευστότητα και να αναγνωρίσει απομειώσεις στα περιουσιακά του στοιχεία για το 2022.

Γ.Χ.