You are here

ACTA: Κατά εταιρειών χωρίς επίναυλους

21/10/2005 19:31
Νομικά μέτρα εναντίον αεροπορικών εταιρειών που δεν συμπεριλαμβάνουν στην τιμή των εισιτηρίων τους, επίναυλους για καύσιμα και ασφάλιστρα, και τους οποίους όμως χρεώνουν χωριστά, αποφάσισε να λάβει ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) σε όσες αεροπορικές εταιρείες δεν συμμορφωθούν μέχρι τις 16 Νοεμβρίου. Η απόφαση του ACTA, λήφθηκε κατά την 3η τακτική συνεδρία του, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ACTA, οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της IATA, προνοούν τη συμπερίληψη των επίναυλων «ώστε να δίδεται η σωστή εικόνα για την τιμή των εισιτηρίων και να ενημερώνεται σωστά ο καταναλωτής».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μόνο τέσσερις εταιρείες, η Aegean, η EL-AL, η Emirates και η Gulf Air, προχώρησαν στη συμπερίληψη, ενώ οι προσπάθειες του ACTA προς τις υπόλοιπες εταιρείες να συμμορφωθούν «απέβησαν άκαρπες».

«Τα μέτρα που αποφασίστηκαν, θα αποσυρθούν για τις εταιρείες που θα συμμορφωθούν εντός της προθεσμίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Τα μέλη του Συνδέσμου, δεν θα εισπράττουν από τους ταξιδιώτες τους επίναυλους μετά τις 16.11.05 για όσες εταιρείες δεν αναθεωρήσουν την απόφασή τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

γχ