You are here

«Ναι» από Αθήνα για κύπριους τουρίστες

16/09/2003 16:34
«Χαράς ευαγγέλια» για τους κύπριους ταξιδιώτες. Επιτέλους «άνοιξαν» τα ελληνικά λιμάνια, δίνοντας τη δυνατότητα στους χιλιάδες κύπριους που μεταβαίνουν για διακοπές στην Ελλάδα την καλοκαιρινή περίοδο, να μπορούν να ταξιδεύσουν και με καράβια. Τα κρουαζιερόπλοια, που διακινούνταν μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, σύμφωνα με τα όσα ίσχυαν πριν τη λήψη της σχετικής απόφασης, ήταν κλειστού περιηγητικού κύκλου και δεν επιτρεπόταν η αποβίβαση των επιβατών.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Συγκοινωνιών Κίκης Καζαμίας, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας της Ελλάδας απεδέχθη σχετικό αίτημα της κυπριακής κυβέρνησης. Ο κ. Καζαμίας, είχε χθες συνάντηση στην Αθήνα με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας της Ελλάδας Γιώργο Πασχαλίδη.

Παράλληλα, η Ελληνική Κυβέρνηση έκανε δεκτό το αίτημα της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας για την παραχώρηση θέσεων σε εκπαιδευτήρια της Ελλάδας στον τομέα της Εμπορικής Ναυτιλίας. Οι θέσεις οι οποίες θα δοθούν στα ελληνικά εκπαιδευτήρια θα καθοριστούν πριν από την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής περιόδου.

Όπως τόνισε ο κ. Καζαμίας, η Κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στον τομέα της Εμπορικής Ναυτιλίας ο οποίος αποφέρει £250 εκατομμύρια ετησίως στο κράτος.