You are here

Πάφος: Κατάργηση πτήσεων ΚΑ προς Αθήνα

25/02/2009 12:56
Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν το ΕΒΕ, η Εταιρεία Τουριστικής Προβολής της Πάφου και οι oργανωμένοι φορείς της επαρχίας για την απόφαση των Κυπριακών Αερογραμμών να καταργήσουν όλες τις πτήσεις που συνδέουν το αεροδρόμιο Πάφου με την Αθήνα.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο πρόεδρος του ΕΒΕ, Γιώργος Λεπτός, αλλά και ο Δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας, εξέφρασαν την έκπληξη τους για την ενέργεια αυτή των Κυπριακών Αερογραμμών.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές, είπε ο κ. Λεπτός, χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς καμία διαβούλευση με τους επαγγελματικούς εταίρους, με τρόπο εξαιρετικά αντιεπικοινωνιακό, καταργούν όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις που συνδέουν το αεροδρόμιο Πάφου με την Αθήνα.

Συνεχίζοντας, υπενθύμισε ότι πάγιο αίτημα των φορέων της Πάφου ήταν η αναβάθμιση της παρουσίας και δραστηριοποίησης του κρατικού αερομεταφορέα στο Αεροδρόμιο Πάφου, προσθέτοντας ότι «η χωρίς τεκμηρίωση θέση των Κυπριακών Αερογραμμών ότι η συγκεκριμένη πτήση δεν είναι κερδοφόρα ή βιώσιμη δεν μας βρίσκει σύμφωνους».

«Είχαμε», συνέχισε, «και στο παρελθόν κάμει παραστάσεις και επισημάναμε στη διεύθυνση των ΚΑ ότι θα έπρεπε να ενισχύσουν τις πτήσεις από και προς την Αθήνα και να διαφοροποιήσουν τις μέρες και ώρες πτήσεων ώστε αυτές να είναι ελκυστικές και να εξυπηρετούν τόσο τον κόσμο της Πάφου όσο και της Λεμεσού».

Αντί σημείωσε αυτού, η εταιρεία προχώρησε σε πλήρη ακύρωση των πτήσεων χωρίς καμιά προειδοποίηση και χωρίς καμιά προηγούμενη διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς για ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά την επαρχία Πάφου.

Το ΕΒΕ Πάφου, η εταιρεία Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Πάφου και οι εμπλεκόμενοι οργανωμένοι τουριστικοί φορείς, κατέληξε, ζητούν από τις Κυπριακές αερογραμμές όπως επανεξετάσουν άμεσα την απόφαση τους και ευελπιστούν ότι μέσα από ένα παραγωγικό διάλογο και συνεργασία, θα μπορούσαν να επεξηγηθούν οι διάφορες απόψεις, να αναλυθούν τα δεδομένα και να εξευρεθούν λύσεις για συνέχιση των πτήσεων Πάφου - Αθήνας.

Από την πλευρά του, ο κ. Βέργας σημείωσε ότι η Πάφος έχει αιφνιδιαστεί από την απόφαση αυτή των ΚΑ και ότι σήμερα το απόγευμα θα συγκληθεί η Συντονιστική Επιτροπή Κομμάτων και Οργανώσεων Πάφου για να παρθούν αποφάσεις για συγκεκριμένες ενέργειες τις οποίες θα κοινοποιήσουν προς κάθε κατεύθυνση.

Ο κ. Βέργας, κατέληξε, λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση «δεν θα δεχθούμε τετελεσμένες αποφάσεις χωρίς να έχουμε ενημέρωση και απαιτούμαι από το κράτος και το υπουργείο Συγκοινωνιών να αναλάβουν τις ευθύνες τους ούτως ώστε οι Κυπριακές Αερογραμμές ως Εθνικός Αερομεταφορέας της χώρας μας να αξιοποιήσουν επιτέλους και το Διεθνές Αεροδρόμιο της Πάφου».