You are here

Σύσκεψη για ανάπτυξη Ναυτικού Τουρισμού

15/01/2008 16:24
Στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής και του ΚΟΤ για την ανάπτυξη του Ναυτικού Τουρισμού και για την επίτευξη των στόχων της Στρατηγικής Τουρισμού, πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στη μαρίνα της Λάρνακας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του ΚΟΤ, η γενική διευθύντρια του Οργανισμού Φοίβη Κατσούρη και η διευθύντρια Τουρισμού Αννίτα Δημητριάδου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, για τη δημιουργία επιπρόσθετων θέσεων ελλιμενισμού στη μαρίνα Λάρνακας, ο ΚΟΤ έχει πρόσφατα επενδύσει στο χώρο με την προσθήκη νέων πλωτών αποβάθρων. Επίσης αποφασίστηκε η πολιτική που ακολουθείται μέχρι σήμερα για τον ελλιμενισμό σκαφών διαφοροποιηθεί ώστε να εξυπηρετηθεί ακόμη μεγαλύτερος αριθμός σκαφών αναψυχής.

Τη σύσκεψη απασχόλησε ιδιαίτερα το θέμα της ασφάλειας δεδομένου ότι η μαρίνα είναι λιμένας εισόδου στη Δημοκρατία. «Τόσο ο υπουργός Εμπορίου, όσο και ο πρόεδρος του ΚΟΤ είναι απόλυτοι για την επίτευξη και τήρηση του μεγαλύτερου δυνατού βαθμού ασφάλειας και ελέγχου τόσο στα θέματα είσπλου και απόπλου των σκαφών, όσο και για την είσοδο και έξοδο ατόμων και οχημάτων στον χώρο της μαρίνας. Γι’ αυτό αποφασίστηκε η ενίσχυση των μέτρων που λαμβάνονται σε συνεργασία και με τις αρχές του κράτους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον ΚΟΤ, διαπιστώθηκε ότι στα θέματα της οργάνωσης, ευταξίας και καθαριότητας, η μαρίνα έχει σημειώσει αισθητή πρόοδο και βελτίωση, αλλά αποφασίστηκε όπως ο ΚΟΤ εντατικοποιήσει τις προσπάθειες του για όλη την περίοδο που θα μεσολαβήσει μέχρι την ανάθεση της μαρίνας στο Στρατηγικό Επενδυτή.

Γ.Χ.