You are here

Εξηγήσεις Κωστρίκη για υποβάθμιση Ελλάδας στην κατηγορία Β

04/08/2020 14:24

Στη βάση επιδημιολογικών κριτηρίων λήφθηκε η απόφαση για υποβάθμιση της Ελλάδας στη Β κατηγορία δήλωσε σήμερα το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, καθηγητής Λεόντιος Κωστρίκης, διευκρινίζοντας ότι το σκεπτικό είναι να προστατευθεί η χώρα από κρούσματα κύπριων που επιστρέφουν.

Μιλώντας στη μεσημβρινή ζώνη του ΟΜΕΓΑ, ο κ. Κωστρίκης είπε ότι «αν και υπάρχει μια ευαισθησία για την Ελλάδα, εντούτοις έχει παρατηρηθεί μια αύξηση κρουσμάτων από κυπρίους εκδρομείς που επιστρέφουν πίσω».

«Υπάρχει λόγος που λήφθηκε αυτή η απόφαση διότι όταν ταξιδέψει κάποιος από την Κύπρο σε αυτούς τους χώρους διασκέδασης και συναναστρέφεται με εκατοντάδες αλλοδαπούς που πιθανώς στην Κύπρο να βρίσκονται στην κατηγορία Β’, την ώρα που στη Λεμεσό δεν επιτρέπουμε τη συναναστροφή δέκα ατόμων, αυτό δεν είναι ούτε δίκαιο, ούτε σωστό» σημείωσε.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «εάν καταφέρουμε να βρούμε διαφορετικό τρόπο ελέγχου των κυπρίων εκδρομέων που επιστρέφουν στην Κύπρο, σύντομα η Ελλάδα θα πάει πίσω στη κατηγορία Α».

Ο κ. Κωστρίκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι εάν οι επιδημιολόγοι στην Ελλάδα κρίνουν ότι η Κύπρος πρέπει να ενταχθεί στην κατηγορία Β δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να την κατατάξουν στην κατηγορία Β.

Εξήγησε επίσης, ότι αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Κύπρο είναι τοπικές αναζωπυρώσεις κρουσμάτων και όχι δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Της Ηρώς Ευθυμίου