You are here

ACTA: Ενίσχυση τουρισμού Κύπρου-Ελλάδας

15/09/2005 13:48
Μέτρα ενίσχυσης της αμφίδρομης τουριστικής κίνησης Κύπρου-Ελλάδας, συζήτησαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) και ο Οικονομικός Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας Θεοδόσιος Βάλας.

Κατά τη συνάντηση, έγινε σύντομη ανταλλαγή απόψεων ενώ ο Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας ανέλαβε να διερευνήσει που βρίσκεται το θέμα της ίδρυσης Γραφείων του ΕΟΤ στην Κύπρο.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του ACTA, αποφασίστηκε, ακόμη να προωθηθούν μέτρα για ενίσχυση των Κυπρίων Διοργανωτών Ταξιδιών για προβολή της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, ενώ θα διευθετηθούν κοινές συσκέψεις των τουριστικών φορέων Κύπρου και Ελλάδας για προώθηση κοινών στόχων.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η δημιουργία Σπιτιού Τουρισμού, όπου θα στεγαστεί το Μουσείο Κυπριακού Τουρισμού, και χαρακτηριστικά ενθυμήματα από τα 50 και πλέον χρόνια λειτουργίας του Συνδέσμου. Τουριστικά σενάρια και άλλες συναφείς εκδηλώσεις, θα μπορούν να πραγματοποιούνται στο Σπίτι Τουρισμού.

Ήδη, εξευρέθηκε αναπαλαιωμένο διατηρητέο οίκημα στην οδό Λήδρας και γίνονται οι απαραίτητες εργασίες διαρρύθμισης του, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να ολοκληρωθεί.

Η απόφαση για δημιουργία του Σπιτιού Τουρισμού, σημειώνει η ανακοίνωση, έχει επικροτηθεί από το Δήμο Λευκωσίας, τον ΚΟΤ και άλλους φορείς.

γχ