You are here

Αλλάζουν όψη οι παραλίες στη Λάρνακα

24/01/2023 16:04

Σειρά αναβαθμίσεων προωθούνται στις παραλίες της Λάρνακας τη νέα τουριστική σεζόν, σύμφωνα με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εμπλουτίζοντας και πρασινίζοντας τις παραλίες της Λάρνακας».

Όπως αναφέρεται σε πρόσφατη έκδοση της ΕΤΑΠ Λάρνακας, οι εργασίες αναβάθμισης ξεκίνησαν ήδη στα τέλη του 2022 και συνεχίζονται με τα έργα να ολοκληρώνονται μέχρι την άνοιξη του 2023.

Παραλία Βορόκλινης

Στις κινήσεις που τροχοδρομήθηκαν περιλαμβάνεται η εγκατάσταση νέας παιδικής χαράς στην άμμο και φύτευση φοίνικων, στην παραλία της Βορόκλινης παράλληλα της ακτογραμμής Λάρνακας – Δεκέλειας.

Η παιδική χαρά πλαισιώνεται με σκίαση, σύμφωνα με το ΕΤΑΠ.

Παραλία Kitesurfing

Φύτευση φοίνικων έγινε και στην παραλία Kitesurfing, παράλληλα της ακτογραμμής Κιτίου – Μενεού, δημιουργώντας, όπως αναφέρεται, ένα πράσινο σκηνικό για τους αγώνες kitesurfing που πραγματοποιούνται στην παραλία.

Η αναβάθμιση της παραλίας αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2023.

Παραλία Φοινικούδων

Ολική αναβάθμιση προωθείται στην παραλία των Φοινικούδων, όπως σημειώνεται, με την προσθήκη νέων περιβλημάτων, φωτισμού φιλικού προς το περιβάλλον και άμμου, κατάλληλης για την διεξαγωγή αθλημάτων.

Αθλητική άμμο έχει το κεντρικό γήπεδο και τα έξι συμπληρωματικά γήπεδα προπόνησης, ενώ όπως αναφέρει το ΕΤΑΠ, τα γήπεδα που φιλοξενούν μια πληθώρα εθνικών και διεθνών τουρνούα, είναι δωρεάν για χρήση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για βόλεϊ, τένις, ποδόσφαιρο.

Έπονται κι άλλες αναβαθμίσεις

Μέχρι την άνοιξη του 2023 αναμένεται ακόμη να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση εξωτερικού γυμναστηρίου στην παραλία της Πύλας, το οποίο θα συνοδεύεται από δύο νέα γήπεδα άμμου για βόλεϊ και τένις.

Εξωτερικό γυμναστήριο αναμένεται να ολοκληρωθεί και στην Βορόκλινη, ενώ θα προστεθούν σκαλιά τα οποία θα οδηγούν στην παραλία. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί νέο γήπεδο ποδοσφαίρου με άμμο, δίπλα από το υφιστάμενο γήπεδο βόλεϊ και κοντά στο ξενοδοχείο Lebay.

Της Μαρίας Κυριακίδου