You are here

Αποκλειστικό: Σχέδιο δράσης για τον τουρισμό

10/10/2001 08:57
Επιθετικό σχέδιο προβολής του κυπριακού τουρισμού αναμένεται να εγκρίνει την ερχόμενη βδομάδα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Stockwatch ο υπ. Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νίκος Ρολάνδης, κατέθεσε το πρωί στο Υπουργικό Συμβούλιο σχέδια δράσης για να αντιμετωπισθούν τυχόν επιπτώσεις σε βάρος της τουριστικής μας βιομηχανίας με αφορμή τη διεθνή κρίση που επικρατεί στον τομέα των αερομεταφορών.

Το Υπουργικό Συμβούλιο μελέτησε κατ’ αρχήν τις προτάσεις του αρμόδιου υπουργείου ωστόσο τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην επόμενη συνεδρίαση του σώματος που θα συνέλθει την επόμενη Τετάρτη.

Βασικός άξονας των σχεδίων δράσης για ενίσχυση της τουριστικής μας βιομηχανίας είναι η συνεχής προβολή του τουριστικού μας προϊόντος. Αρμόδια πηγή δήλωσε στη Stockwatch ότι θα υπάρξει μια δυναμική καμπάνια προώθησης του τουρισμού μας η οποία όμως θα εξαρτηθεί και από τις διεθνής εξελίξεις που διαδραματίζονται σε σχέση με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και στον απόηχο των απειλών για τρομοκρατική αντίποινα.

Επιπρόσθετες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το σχέδιο δράσης προβλέπει και την πρόσκληση ξένων δημοσιογράφων και ταξιδιωτικών πρακτόρων στην Κύπρο. Όλα αυτά θα υλοποιηθούν εάν και εφόσον οι στρατιωτικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν ολοκληρωθούν το συντομότερο και από το γεγονός ότι τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στα διεθνή αεροδρόμια θα παρέχουν πλέον ασφάλεια και εμπιστοσύνη στο ταξιδιωτικό κοινό.