You are here

Δεν έρχονται τουρίστες πριν τον Ιούλιο

09/06/2021 11:52

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, είναι δύσκολο να υπάρξει αυξημένο τουριστικό ρεύμα πριν τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος.

Ο κ. Περδίος ενημέρωσε σήμερα εκτενώς το Υπουργικό Συμβούλιο, για το αποτέλεσμα των επισκέψεών του στη Βρετανία και τη Ρωσία και τα μηνύματα που έρχονται από τις δύο μεγάλες τουριστικές αγορές της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του, επεσήμανε ότι «εξαρτόμαστε από αποφάσεις άλλων χωρών και από τα δικά τους εμβολιαστικά προγράμματα».

«Είναι δύσκολο», είπε, «να τεθούν στόχοι και να γίνουν προβλέψεις, λόγω των συνεχών μεταβολών και είναι δύσκολο να υπάρξει αυξημένο τουριστικό ρεύμα πριν το μήνα Ιούλιο».

Ανησυχεί για ινδικό στέλεχος η Βρετανία

Όπως ανέφερε, η Βρετανία επιθυμεί να έχει περισσότερα στοιχεία σε σχέση με την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου και την παρουσία του ινδικού στελέχους του ιού στη χώρα μας, ενώ αναμένει επίσης, να προχωρήσει περαιτέρω το εμβολιαστικό της πρόγραμμα. Ωστόσο, σημείωσε, ότι αντιμετωπίζεται με θετικό μάτι η Κύπρος.

Εάν συνεχιστεί η βελτίωση στην επιδημιολογική μας εικόνα και δεν εντοπίζονται κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης, τότε, σύμφωνα με τον κ. Περδίο, «έχουμε καλές πιθανότητες σε κάποιες εβδομάδες να είμαστε στην πράσινη κατηγορία».

Επαναπρογραμματίστηκαν πτήσεις από Ρωσία

Σε ότι αφορά τη Ρωσία, ο κ. Περδίος ανέφερε πως και εκεί υπάρχει ευρύτερα η επιθυμία να επιτραπούν τα ταξίδια όταν προχωρήσει περαιτέρω η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιτραπεί σε 4-5 χώρες να έχουν κατ’ εξαίρεση αφίξεις από τη Ρωσία», είπε, σημειώνοντας ότι σε αυτές τις χώρες συγκαταλέγεται η Κύπρος.

«Η δουλειά μας τις επόμενες εβδομάδες είναι να πείσουμε ότι θα είμαστε στη λίστα με αυτές τις χώρες», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα για ακύρωση ναυλωμένων πτήσεων από τη Ρωσία, ανέφερε ότι πρόκειται για κάτι που παρουσιάστηκε με λάθος τρόπο και επεσήμανε ότι συνεχίζουν οι ίδιες πτήσεις που είχαμε ανά μήνα από τη Ρωσία.

Εξήγησε πως οι αναφορές σχετίζονται με διοργανωτές ταξιδιών που είχαν προτρέξει προγραμματίζοντας ναυλωμένες πτήσεις για τον Ιούνιο, οι οποίες δεν εγκρίθηκαν τελικά από τις αρχές τις Ρωσίας και μεταφέρθηκαν για τον Ιούλιο.

Μ.Χ.