You are here

Δεσμεύσεις Hermes Airports για τουρισμό

27/09/2021 09:10

Η Hermes Airports θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο τις προσπάθειες για την ενδυνάμωση της συνδεσιμότητας της Κύπρου και την προβολή της χώρας στο εξωτερικό», δήλωσε η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι φέτος αφιερωμένη στη χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη και ανάπτυξη (Tourism for Inclusive Growth), κάτι που αντηχεί ως ύμνος ενότητας και κάλεσμα ‘αναγέννησης’ ολόκληρης της τουριστικής κοινότητας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ) με αφορμή την 27η Σεπτεμβρίου ωθεί τον παγκόσμιο τουρισμό προς τη βιώσιμη ανάπτυξη που περιλαμβάνει τη δημιουργία αυθεντικών εμπειριών, τη στήριξη και προώθηση των τοπικών κοινοτήτων, και φυσικά την ολόχρονη κατανομή επισκεπτών έτσι ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και ο μαζικός τουρισμός.

«Οι στόχοι που έχει θέσει ο ΠΟΤ είναι εναρμονισμένοι με την στρατηγική της Hermes Airports και το όραμά της εταιρείας για βιώσιμη ανάπτυξη του κυπριακού τουρισμού με τρόπο ευεργετικό τόσο για την κοινωνία όσο και το περιβάλλον», αναφέρεται.

 Παράλληλα, προστίθεται, «η συγκεκριμένη μέρα αποτελεί υπενθύμιση για τον καταλυτικό ρόλο του τουρισμού στη χώρα μας και πως όλοι οι φορείς της βιομηχανίας έχουμε ευθύνη να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να συνεχίσει η Κύπρος να διατηρεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της ως ένας πολυπολιτισμικός, φιλόξενος προορισμός που προσφέρει απαράμιλλες, αυθεντικές εμπειρίες».

Σημειώνεται ότι τα προηγούμενα χρόνια, η τουριστική βιομηχανία απέδειξε μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας, ότι ήταν ένας ισχυρός μοχλός για προώθηση της κοινωνικής και οικονομικής ένταξης διαφόρων ομάδων ενώ συνείσφερε στην χώρα μας προσφέροντας μια δεξαμενή θέσεων εργασίας που αποτελούν πηγή εσόδων για ολόκληρες κοινότητες.

«Ενστερνιζόμαστε απόλυτα αυτό που αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού πως πρέπει να κοιτάμε πέρα από αριθμούς και στατιστικές καθώς πίσω από κάθε αριθμό βρίσκεται ένας άνθρωπος. Γιορτάζοντας τη σημερινή μέρα, δηλώνουμε τη δέσμευσή μας πως θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, όπως και τα προηγούμενα 15 χρόνια, με τον ίδιο ζήλο για την ενδυνάμωση της συνδεσιμότητας της Κύπρου και την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό», τόνισε η κ. Κουρούπη.