You are here

Διαβεβαιώσεις για στήριξη τουρισμού Λεμεσού

23/03/2023 18:29

Θα είμαστε δίπλα στο έργο που επιτελεί η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού για να προωθήσουμε λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν τον τουρισμό της πόλης και επαρχίας Λεμεσού, διαβεβαίωσε το μεσημέρι ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής.

Ο κ. Κουμής παρακάθισε σε σύσκεψη στα γραφεία του ΕΒΕΛ με τα στελέχη της ΕΤΑΛ, στην παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού και άλλων Δημάρχων της Μείζονος Λεμεσού, όπου ενημερώθηκε για τα έργα που έγιναν και αυτά που προγραμματίζονται, στο πλαίσιο επισκέψεων του σε όλες τις Εταιρείες Τουριστικής Ανάπτυξης όλων των επαρχιών.

Μια εθιμοτυπική συνάντηση μετατράπηκε σε μια «πολύ ουσιαστική συνάντηση» είπε ο Υφυπουργός Τουρισμού στις δηλώσεις του, εκφράζοντας εντυπωσιασμό από τις δράσεις και τα έργα της ΕΤΑΛ για προώθηση του τουριστικού της προϊόντος.

«Η ΕΤΑΛ, από όσο διαφάνηκε στην παρουσίαση που μας έγινε, προχωρεί εδώ και κάποια χρόνια προς την κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, που είναι κάτι πάρα πολύ ωφέλιμο για τον τουρισμό της χώρας μας», είπε και πρόσθεσε πως «έχουν προχωρήσει και στη δημιουργία αξιοθέατων που είναι κάτι που συστήνεται πάντοτε για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού».

Επιπρόσθετα, συνέχισε, «έχουν προβεί και σε μια σειρά άλλων δράσεων πολύ ωφέλιμων για τον τουρισμό και οφείλουμε να τους δώσουμε συγχαρητήρια και να τους υποσχεθούμε ότι θα είμαστε δίπλα τους, στο βαθμό που το επιτρέπουν οι αρμοδιότητες και οι πιστώσεις του Υφυπουργείου Τουρισμού, για να προωθήσουμε λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τον τουρισμό της πόλης και της επαρχίας Λεμεσού».

Ο Κώστας Κουμής ανέφερε τέλος ότι συμφωνήθηκε όπως το θέμα προώθησης του τουρισμού της Λεμεσού απασχολήσει με λεπτομέρεια μια νέα επίσκεψη του στην πόλη.

Σήμερα είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε τον νέον Υφυπουργό Τουρισμού της νέας κυβέρνησης στη Λεμεσό και είχαμε επίσης την ευτυχία ν’ ανταποκριθεί σε αιτήματα και να ενημερωθεί γενικά, ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΤΑΛ, Τώνης Αντωνίου.

«Ήταν μια εθιμοτυπική συνάντηση, όμως κουβεντιάσαμε αρκετά πράγματα, ούτως ώστε να ακούσει (ο Υφυπουργός) τι εμείς, ως ΕΤΑΛ, θεωρούμε ότι είναι το προϊόν της Λεμεσού, πώς προβάλλεται, πώς γίνονται τα έργα υποδομής και οπωσδήποτε πώς αναπτύσσεται η Λεμεσός σαν μια έξυπνη πόλη», συμπλήρωσε.

Ευχαριστώντας τον Υφυπουργό για το ενδιαφέρον του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, είπε εξάλλου ότι οι Τοπικές Αρχές είναι εδώ γα να στηρίξουν τον τουρισμό της πόλης, για υποδομές, δράσεις και έργα που μπορούν να βοηθήσουν στην προσέλκυση τουρισμού.

«Αυτό που θέλουμε είναι ασφαλώς να γίνει μια συνεργασία, δημιουργία εκείνων των συνεργιών και όλοι μας θα σπρώξουμε προς την ίδια κατεύθυνση, να στηριχθεί η Λεμεσός ως τουριστικός προορισμός, κάτι που θα βοηθήσει και την Κύπρο ολόκληρη», κατέληξε στη δήλωση του ο Δήμαρχος Λεμεσού.