You are here

Ελλιπής η έκθεση των Ιρλανδών για τουρισμό

09/04/2004 11:55
Ελλιπής είναι η έκθεση των Ιρλανδών εμπειρογνωμόνων για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από μία ενδεχόμενη λύση. Πληροφορίες της StockWatch αναφέρουν ότι η έκθεση, που ετοιμάστηκε με βάση τους όρους εντολής της κυβέρνησης, δεν είναι ολοκληρωμένη, καθώς δεν απαντά σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν από κυπριακής κυβέρνησης και ειδικότερα δεν δίνει εναλλακτικές λύσεις στις περιπτώσεις που επισημαίνονται αρνητικές επιπτώσεις από μία ενδεχόμενη εφαρμογή του σχεδίου Ανάν.

Ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας που μελέτησε επισταμένα την έκθεση με τεχνοκράτες του υπουργείου διαπίστωσε την αδυναμία αυτή της έκθεσης και εξουσιοδότησε τη διοίκηση του ΚΟΤ να αναθέσει εκ νέου στους εν λόγω εμπειρογνώμονες να απαντήσουν και στα βασανιστικά ερωτήματα που ανακύπτουν πάνω σε θέματα που οι επιπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα αρνητικές για την τουριστική μας βιομηχανία σε περίπτωση λύσης. Ήδη, στάλθηκε συνοπτική επιστολή στους εμπειρογνώμονες με την οποία καλούνται να συμπληρώσουν τα κενά της έκθεσης τους πριν από το επικείμενο δημοψήφισμα στις 24 Απριλίου.

Βάσει αυτής της εξέλιξης, η έκθεση των εμπειρογνωμόνων που θα ετίθετο ενώπιον του προέδρου και κατόπιν θα παρουσιαζόταν στο Υπουργικό Συμβούλιο για αξιολόγηση, δεν θα γίνει, καθώς αναμένεται όπως η νέα έκθεση των εμπειρογνωμόνων απαντά και σε συγκεκριμένες ανησυχίες της κυπριακής κυβέρνησης.

Λ.Χ.