You are here

Ενοίκιο €450 για κάθε κρεβατάκι στον Πρωταρά

24/04/2019 07:28

Τη διαχείριση μέρους των κρεβατιών και ομπρελών των 28 οργανωμένων παραλιών, αποφάσισε να παραχωρήσει προς τους ξενοδόχους έναντι αδρού αντιτίμου, ο δήμος Παραλιμνίου.

Ο δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης δήλωσε στη StockWatch, ότι «κάτω από συγκεκριμένους όρους ο δήμος θα προενοικιάσει στους ξενοδόχους που επέδειξαν ενδιαφέρον, για 200 ημέρες και μόνο 300 κρεβατάκια και ομπρέλες, από το σύνολο των 4.000 κρεβατιών και 2.000 περίπου ομπρελών, με απώτερο στόχο την άμεση και καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών που διαμένουν στα συγκεκριμένα ξενοδοχεία».

Το αντίτιμο, είπε, ανέρχεται γύρω στα €450 για το κάθε κρεβατάκι και για κάθε ομπρέλα ξεχωριστά.

Ο κ. Πυρίλλης αποφεύγοντας να αποκαλύψει τον αριθμό των ξενοδοχείων που επέδειξαν ενδιαφέρον περιορίστηκε να πει ότι το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο λόγω του ψηλού αντιτίμου το οποίο θα είναι και προπληρωμένο.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι τα κρεβατάκια και οι ομπρέλες θα είναι για ιδία χρήση των ξενοδόχων, δηλαδή, σημείωσε, «δεν θα έχουν δικαίωμα να τα ενοικιάζουν σε τρίτους».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «το μέτρο αυτό δεν επηρεάζει κατ’ ουδένα τρόπο τον ντόπιο τουρισμό, ο οποίος έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες του Πρωταρά».

Η τελική απόφαση για τον αριθμό των κρεβατιών και ομπρελών που θα δοθεί στο κάθε ξενοδοχείο ανήκει στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο εξετάζει τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, είπε.

Παραλίες στους ξενοδόχους για 180 ημέρες

Στο γειτονικό δήμο Αγίας Νάπας, το μέτρο αυτό τρέχει εδώ και τέσσερα χρόνια, δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Καρούσος.

Η απαίτηση είναι η ενοικίαση κρεβατιών και ομπρελών προς τους ξενοδόχους να είναι προπληρωμένη για 180 ημέρες, ανέφερε.

Σε αντίθεση με το δήμο Παραλιμνίου ο δήμος Αγίας Νάπας, ανέφερε ο δήμαρχος του, παραχωρεί αυτό το δικαίωμα ειδικότερα σε παραλίες που δεν έχουν αυξημένη επισκεψιμότητα.

Ο δήμος Αγίας Νάπας διαθέτει 14 οργανωμένες παραλίες στις οποίες έχει τοποθετήσει συνολικά 4,850 κρεβατάκια και γύρω στις 2.500 ομπρέλες.

Συνολικά έσοδα

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η StockWatch τα καθαρά έσοδα του δήμου Αγίας Νάπας από ίδια εκμετάλλευση των παραλιών της, το 2017 ανήλθαν στο €1,4 εκ. και στο δήμο Παραλιμνίου στις €970.000.

Της Ηρώς Ευθυμίου