You are here

Ετοιμάζουν βαλίτσες για το Πάσχα οι κύπριοι

28/03/2023 07:07

Για άλλη μια χρονιά οι κύπριοι επιλέγουν να περάσουν «αλά Ελληνικά το Πάσχα», δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων (ACTA), Βασίλης Σταματάρης.

Μιλώντας στη StockWatch, ο κ. Σταματάρης συνέστησε σε όσους επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα να κλειδώσουν έγκαιρα το πακέτο τους επειδή οι τιμές είναι πολύ προσιτές, ενώ όσο πλησιάζουν οι ημέρες του Πάσχα μπορεί να μην υπάρχουν διαθέσιμα πακέτα και τα αεροπορικά εισιτήρια να είναι πανάκριβα.

«Υπάρχουν αρκετές επιλογές για την Ελλάδα αλλά και καινούργια δρομολόγια προς άλλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Παρίσι, παρόλα αυτά η Ελλάδα παραμένει το νούμερο ένα για τους κυπρίους ειδικά το Πάσχα», επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Σταματάρη οι τελευταίες διεθνείς εξελίξεις που σχετίζονται με την πτώχευση τραπεζών σε Αμερική και Ελβετία δεν έχουν επηρεάσει τη ροή κρατήσεων για διακοπές το Πάσχα εκτός Κύπρου.

Θυμίζουν παλιές καλές εποχές οι κρατήσεις

«Ελληνικά επιλέγουν να περάσουν το Πάσχα οι κύπριοι», δήλωσε στη StockWatch και ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA) και διευθύνων σύμβουλος του Top Kinisis Travel, Ντίνος Κάκκουρας

«Η ροή των κρατήσεων θυμίζει τις παλιές καλές χρονιές», είπε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα είναι ελαφρώς πιο κάτω από τις κρατήσεις του 2019».

Οι κύπριοι για το Πάσχα επιλέγουν Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κέρκυρα και Κρήτη, ανέφερε ο κ. Κάκκουρας.

Είπε ότι οι τιμές είναι αρκετά προσιτές και ανέφερε ενδεικτικά ότι για πέντε ημέρες στην Αθήνα το πακέτο κυμαίνεται στα €410 και για Πάτρα πέντε ημέρες €695.

Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για καλοκαίρι

Ικανοποίηση για τη ροή κρατήσεων εξέφρασε και ο CEO της Orthodoxou Travel, Αντώνης Ορθοδόξου, λέγοντας στη StockWatch ότι οι κύπριοι επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα στην Ελλάδα για να βιώσουν τα πασχαλινά έθιμα της χώρας τα οποία διαφέρουν από την μια περιοχή στην άλλη. Την Πελοπόννησο, το Βόλο, την Καλαμάτα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Κρατήσεις, είπε, υπάρχουν και για τη Βρετανία επειδή αρκετοί γονείς επιθυμούν να περάσουν το Πάσχα με τα παιδιά τους που σπουδάζουν στη Βρετανία.

Εν τω μεταξύ πρόσθεσε έχουν ξεκινήσει και οι κρατήσεις για το καλοκαίρι με τις κρατήσεις στην Ελλάδα να υπερέχουν των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Στα γνωστά επίπεδα ο εισερχόμενος τουρισμός

Όσον αφορά τις κρατήσεις για τον εισερχόμενο τουρισμό, ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και διευθύνων σύμβουλος της Mantovani Plotin Travel, Βίκτωρας Μαντοβάνη, είπε ότι «είναι αρκετά καλές και κινούνται στο επίπεδο των προηγούμενων χρόνων».

Πλήρη ικανοποίηση εξέφρασε εντούτοις για τις κρατήσεις της καλοκαιρινής σεζόν λέγοντας ότι θα είναι αυξημένες κατά 10% σε σχέση με το 2022 προς όλα τα καταλύματα είτε αφορά ξενοδοχεία, τουριστικά χωριά ή Airbnb διαμερίσματα.

Της Ηρώς Ευθυμίου