You are here

H δράση «Heartland of Legends» στην Υπ. Διάσκεψη UNECE

06/10/2022 20:36

Μεγάλη βαρύτητα στην καινοτόμα δράση του Υφυπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Heartland of Legends», η οποία προάγει το μοντέλο «slow tourism» και προσφέρει στον επισκέπτη αυθεντικές εμπειρίες, έδωσε ο Υφυπουργός Σάββας Περδίος στην παρουσίαση του την Πέμπτη, στην 9η Υπουργική Διάσκεψη της UNECE στη Λευκωσία.

Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο συζήτησης για την κυκλική οικονομία και τον αειφόρο τουρισμό.

Σε δήλωση στο ΚΥΠΕ ο κ. Περδίος είπε, ότι στην παρουσίαση δόθηκε μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι η Κύπρος εξελίσσεται πλέον σε ένα προορισμό που δίνει βάση στα τοπικά προϊόντα και τα σήματα ποιότητας, τα οποία αναδεικνύονται μέσα από το κυπριακό πρόγευμα και ότι προωθεί δράσεις όπως το Taste Cyprus, τις οινικές διαδρομές, τις διαδρομές της κουμανταρίας και άλλα.

«Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας, αλλά εξίσου σημαντικό για μας είναι και το έργο Ηeartland of legends», ανέφερε.

Το έργο αυτό, είπε ο Υφυπουργός, περιλαμβάνει μια αυθεντική διαδρομή 3,000 χιλιομέτρων με στόχο την προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ανάπτυξη του τουρισμού σε αγροτικές και ορεινές περιοχές του νησιού. Ανέφερε, ότι το έργο στόχο έχει να προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες στους επισκέπτες και πρόσθεσε ότι είχε μεγάλη απήχηση στη σημερινή παρουσίαση, καθώς προάγει ταυτόχρονα και την κυκλική οικονομία.

«Εμείς θέλαμε να προβάλουμε την αειφορία και τον σεβασμό που επιδεικνύουμε προς τις ορεινές και απομακρυσμένες κοινότητες και το γεγονός ότι το έργο αυτό προωθεί παράλληλα τη νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα, σέβεται τους τοπικούς παραγωγούς και δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει την αυθεντικότητα της ενδοχώρας της Κύπρου», σημείωσε.

Ο κ. Περδίος είπε στο ΚΥΠΕ, ότι η παρουσίαση απέσπασε πολύ θετικά σχόλια, καθώς λέχθηκε ότι αυτό το έργο είναι καινοτόμο και καμία άλλη μεγάλη χώρα δεν μπορεί να το αντιγράψει εύκολα γιατί η Κύπρος είναι μικρή και έχει την ευχέρεια να οργανώνεται καλύτερα και να προωθεί αυτές τις διαδρομές.

Ο Υφυπουργός είπε επίσης στους συμμετέχοντες, ότι η Κύπρος ως τουριστικός προορισμός δεν θέλει να υπερβάλλει με στόχους για τις αφίξεις στο μέλλον και ότι αυτό δεν είναι αυτοσκοπός μας. «Ο στόχος μας είναι να διοχετεύσουμε αυτούς τους τουρίστες σε πολλές περιοχές, να προωθήσουμε τον χειμερινό τουρισμό, μας ενδιαφέρει η κατά κεφαλήν δαπάνη και έχουμε μια πιο ολιστική προσέγγιση», ανέφερε.

Στην παρουσίαση επίσης, αναφορά έγινε και στο γεγονός ότι η Κύπρος απαγορεύει μια μεγάλη γκάμα από πλαστικά και ότι δεν είναι πολλές οι χώρες στην Ευρώπη που το πράττουν αυτό.