You are here

Χ. Λοϊζίδης: Ώριμες οι συνθήκες για συγχώνευση ΠΑΣΥΞΕ - ΣΤΕΚ

10/06/2023 06:00

Ανέκαθεν ο ΠΑΣΥΞΕ επεδίωκε τη συνένωση με τον ΣΤΕΚ, δηλώνει ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων Χάρης Λοϊζίδης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η διαβούλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη θα έχει αίσια κατάληξη.

Ταυτόχρονα διαμηνύει ότι οι ανέντακτοι ξενοδόχοι δεν θα πρέπει να θυμούνται τους συνδέσμους μόνο σε περιόδους κρίσης.

Δύο μόλις εβδομάδες πριν παραδώσει τα ηνία του ΠΑΣΥΞΕ στον νέο πρόεδρο που θα αναδείξει το εκλογικό συνέδριο στις 27 Ιουνίου, ο κ. Λοϊζίδης, σε συνέντευξη του στη StockWatch, δηλώνει παρών και πιστός υπηρέτης της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Υπεραμύνεται της ξενοδοχειακής βιομηχανίας και παραπέμπει στο συμπέρασμα της Τρόικα, στην πρώτη της έκθεση το 2012, ότι ο τουρισμός διαδραματίζει  καταλυτικό  ρόλο στην εθνική οικονομία.

Στη συνέντευξη του, στη StockWatch, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ παραθέτει τα προβλήματα που θα κληροδοτήσει στον νέο πρόεδρο, τονίζοντας ότι το πρόβλημα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού συνεχίζει να ταλανίζει τη βιομηχανία, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το μερίδιο ευθύνης που έχουν οι ξενοδόχοι στην άρνηση των κυπρίων να εργοδοτηθούν στον τομέα των ξενοδοχείων.

Ο κ. Λοϊζίδης, υποστηρίζει ακόμα, ότι οι παραλίες θα λάμψουν πραγματικά όταν περάσει η διαχείριση τους σε ιδιωτικά χέρια, χαρακτηρίζοντας πολύ χαμηλό το τέλος των €2,50 για ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Σχολιάζοντας τις ενδείξεις της πορείας της τρέχουσας τουριστικής σεζόν, εκφράζει την εκτίμηση ότι και φέτος θα καλυφθεί πλήρως το κενό που άφησε η ρωσική αγορά, κυρίως από χώρες της Ευρώπης.

Κρούει ακόμη το καμπανάκι του κινδύνου λόγω της εκτόξευσης του λειτουργικού κόστους των ξενοδοχείων, συνεπεία της αύξησης του κόστους ενέργειας και των πρώτων υλών, υποδεικνύοντας ότι το κόστος στο «καλάθι του ξενοδοχείου» έχει ξεφύγει από τα λογικά πλαίσια.

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ.

Της Ηρώς Ευθυμίου