You are here

Χάνουν τις ελπίδες τους οι ταξιδιωτικοί πράκτορες

03/08/2020 14:26

Έκλεισε και το τελευταίο παράθυρο διακίνησης τουριστών από Κύπρο προς Ελλάδα και αντιστρόφως,μετά την απόφαση της κυβέρνησης για υποβίβαση της Ελλάδας στη Β’ κατηγορία, δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων Βασίλης Σταματάρης.

Μιλώντας στη μεσημβρινή ζώνη του ΟΜΕΓΑ ο κ. Σταματάρης, χαρακτήρισε πολύ άσχημη εξέλιξη την απόφαση της κυβέρνησης όπως από την 6η Αυγούστου η Ελλάδα υποβαθμιστεί στη Β κατηγορία, στην οποία απαιτείται μοριακό τεστ κορωνοϊού, τονίζοντας ότι οι ακυρώσεις των κρατήσεων προς την Ελλάδα ξεκίνησαν πριν περίπου 15 ημέρες όταν άρχισαν να αυξάνονται τα κρούσματα στη χώρα.

Σημείωσε ότι «πέραν του τεστ, που γίνεται υποχρεωτικό, είναι και ο αυτοπεριορισμός 1-2 εβδομάδων στο οποίο θα πρέπει να τίθεται κάποιος όταν επιστρέφει από την Ελλάδα, ημέρες οι οποίες θα είναι άδεια άνευ απολαβών, αυτή τη δύσκολη χρονική στιγμή» επεσήμανε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι υπήρχε ένας μικρός αριθμός κρατήσεων για την Ελλάδα οι οποίες όμως θα χαθούν και αυτές, ενώ όσοι βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα θα φροντίσουν να επιστρέψουν μέχρι τις 6 Αυγούστου ώστε να υποβληθούν σε δωρεάν τεστ στο αεροδρόμιο.

Εξέφρασε επίσης, ανησυχία για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο, υποδεικνύοντας ότι θα πρέπει όλοι να επιδεικνύουν την αναγκαία υπευθυνότητα ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Της Ηρώς Ευθυμίου