You are here

Hermes: Η καλύτερη επίδοση του έτους τον Οκτώβριο

01/11/2021 14:35

Την καλύτερη επίδοση της φετινής χρονιάς κατέγραψε η επιβατική κίνηση στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου τον φετινό Οκτώβριο, σύμφωνα με την Hermes Airports.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των αναχωρήσεων και αφίξεων επιβατών ανήλθε στους 951,820  συνολικά (Αεροδρόμιο Λάρνακας: 619,501 – Αεροδρόμιο Πάφου: 332,319) συγκριτικά με  867,097 επιβάτες που ταξίδεψαν τον περασμένο Αύγουστο, ο οποίος παραδοσιακά είναι ο μήνας με τα περισσότερα ταξίδια.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της εταιρείας, πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, λαμβάνοντας υπόψη ότι τόσο την περσινή όσο και την τρέχουσα χρονιά τα ταξίδια βρίσκονται γενικότερα σε ύφεση λόγω της πανδημίας και των μέτρων αναχαίτισής της.

Εισροή επιβατών από Μεγ. Βρετανία

Μέσα από τα δεδομένα των αφίξεων, σημειώνεται ότι παρατηρείται μια σημαντική εισροή επιβατών από τη Μεγάλη Βρετανία, παρά το γεγονός ότι μέχρι και τον Ιούλιο υπήρχε ακόμη αβεβαιότητα κατά πόσο η χώρα θα άνοιγε τα σύνορά της για τουρίστες, ενώ τον Οκτώβριο καταγράφηκε αύξηση στους δείκτες πληρότητας σε σχέση με τον Αύγουστο.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο διάστημα κινήθηκαν ανοδικά τα ταξίδια των Κυπρίων στο εξωτερικό λόγω των τριημέρων στις αρχές και στο τέλος του μήνα, ενώ την ίδια στιγμή καταγράφηκε σημαντική αύξηση στην εισροή μεμονωμένων ταξιδιωτών.

Σε ό,τι αφορά τις κορυφαίες αγορές από τις οποίες αφίχθηκαν τουρίστες στη χώρα μας, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία, Ελλάδα, Γερμανία και Πολωνία.

H Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορική Ανάπτυξης, Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας της Hermes Airports δήλωσε πως «αρκετοί παράγοντες συνέβαλαν ώστε να έχουμε αυτό το ενθαρρυντικό αποτέλεσμα τον Οκτώβριο».

«Αρχικά, η βελτίωση της  επιδημιολογικής εικόνας της Κύπρου στις αρχές του μήνα και η μετάβαση της χώρας μας από την κόκκινη στην πορτοκαλί κατηγορία του ECDC έπαιξε σημαντικό ρόλο.  Παρόλο που ήταν σύντομο το διάστημα της παραμονής μας στην συγκεκριμένη κατηγορία, εντούτοις βοήθησε την εικόνα της Κύπρου στο εξωτερικό. Παράλληλα, ο Οκτώβριος ήταν ένας μήνας με δυο αργίες κοντά στο Σαββατοκύριακο, γεγονός που λειτούργησε ως  κίνητρο για τους συμπατριώτες μας να ταξιδέψουν σε διάφορους προορισμούς», παρατήρησε η κ. Κουρούπη.

Σημείωσε επίσης, ότι «φαίνεται να επιβεβαιώνεται η μεγάλη ανάγκη του κοινού να ταξιδέψει ξανά, κάτι που προκύπτει και μέσα από την έκθεση του European Travel Commission (ETC) που καταγράφει τη μεγάλη ζήτηση για ταξίδια στην Ευρώπη όπου βάσει των δεδομένων της έκθεσης, δύο στους τρείς  Ευρωπαίους σχεδιάζουν να ταξιδέψουν μέσα στους επόμενους έξι μήνες».