You are here

Κάμπινγκ πολυτελείας στην Ίνεια με κόστος €30 εκατ.

10/01/2022 20:41

Η περιβαλλοντική αρχή ενέκρινε την κατασκευή νέου χώρου κάμπινγκ πολυτελείας στην κοινότητα Ίνειας στην επαρχία Πάφου, του οποίου το κόστος εκτιμάται στα €30 εκατ. ενώ η έναρξη λειτουργίας του, υπολογίζεται να γίνει τον Ιούνιο του 2022.

Σύμφωνα με την έκθεση της θετικής γνωμοδότησης της περιβαλλοντικής αρχής σκοπός του έργου είναι η φιλοξενία ντόπιων και ξένων τουριστών σε 3 ξύλινα, ανεξάρτητα και αυτόνομα σπιτάκια που θα κατασκευαστούν στα πλαίσια του έργου.

Το συνολικό εμβαδόν του προτεινόμενου τεμαχίου ανέρχεται στα 1673 τ.μ. περίπου.

Η ανάπτυξη θα αποτελείται από:

- 3 ξύλινα σπιτάκια, με καλυμμένους χώρους εμβαδού 51 τ.μ. περίπου, και ακάλυπτους χώρους εμβαδού 29 τ.μ. περίπου έκαστος

-Κοινόχρηστο καθιστικό με ξύλινο deck και διαμπερή πέργολα, με εμβαδό 45 τ.μ. περίπου

- Χώρους στάθμευσης 3 θέσεων,

-Χώρο αποκομιδής σκυβάλων

-Τοίχους αντιστήριξης με συρμάτινους κλωβούς (gabions).

Στο προτεινόμενο έργο προβλέπεται τοπιοτέχνηση, η οποία περιλαμβάνει πλακόστρωτο με πέτρες της περιοχής στην είσοδο του έργου και φύτευση θαμνόφυτων της περιοχής, καθώς επίσης και 20 ελαιόδεντρων και εσπεριδοειδών.

Η ημερήσια εκτιμώμενη κατανάλωση νερού κατά την λειτουργία του έργου σύμφωνα με την έκθεση πληροφοριών, εκτιμάται στα 0,5 m3 περίπου.

Σύμφωνα με την έκθεση πληροφοριών το προτεινόμενο έργο θα υδροδοτηθεί από το δίκτυο υδατοπρομήθειας του κοινοτικού συμβουλίου Ίνειας ενώ για την άρδευση θα χρησιμοποιείται νερό από την κοινοτική βρύση.

Η πρόσβαση στο χώρο του προτεινόμενου έργου θα γίνεται από το υφιστάμενο οδικό δίκτυο της κοινότητας Ίνειας.

Της Ηρώς Ευθυμίου