You are here

Κονδύλια για στήριξη του Τουρισμού

20/11/2001 10:58
Απεριόριστα θα είναι τα κονδύλια που θα δώσει η Κυβέρνηση για στήριξη της Τουριστικής Βιομηχανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το Υπουργικό Συμβούλιο, αποφάσισε και έδωσε εν λευκώ, στον υπουργό Οικονομικών Τάκη Κληρίδη, το δικαίωμα να παραχωρεί απεριόριστα κονδύλια αν και εφόσον χρειαστεί, για στήριξη της Τουριστικής Βιομηχανίας.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του Έκτακτου σχεδίου δράσης για ενίσχυση του τομέα του Τουρισμού και ειδικότερα για αντιμετώπιση των επιπτώσεων που προκύπτουν από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη καθώς και από την διεθνή οικονομική ύφεση που επικρατεί.

Στο μεταξύ ο αρμόδιος υπουργός για τον Τουρισμό Νίκος Ρολάνδης, σε συνάντηση του με την Επιτροπή Εμπορίου και Βιομηχανίας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί η ώρα 11 π.μ. σήμερα , θα συζητήσουν την πορεία και τα μέτρα στήριξης του τουρισμού. Στην συνάντηση κλήθηκαν επίσης να παραστούν η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, εκπρόσωποι του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), εκπρόσωποι του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου καθώς και του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων.