You are here

ΚΟΤ: Στόχος 120 χιλ. περισσότεροι ρώσοι

15/03/2013 14:53
Ο ΚΟΤ θα συμμετέχει και φέτος στη διεθνή έκθεση τουρισμού «MIIT» που πραγματοποιείται στη Μόσχα, μεταξύ 19 και 22 Μαρτίου με τα τουριστικά μηνύματα από τη Ρωσία να είναι θετικά καθώς αναμένεται αύξηση 120 χιλ. στον αριθμό των τουριστών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ Μάριος Χαννίδης είπε ότι για το σκοπό αυτό αντιπροσωπεία του Οργανισμού θα βρίσκεται από την Τρίτη στη ρωσική πρωτεύουσα, ενώ την έκθεση θα επισκεφθεί και ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης την Τετάρτη.

Ο κ. Χαννίδης είπε ότι στο πλαίσιο της έκθεσης, η αντιπροσωπεία του ΚΟΤ θα συνεχίσει τις επαφές που άρχισε πριν από 20 περίπου μέρες στη Μόσχα με Ρώσους οργανωτές ταξιδιών «ούτως ώστε να καταλήξουμε σε έναν τελικό πλαίσιο συνεργασίας σε σχέση με την Κύπρο».

Σημείωσε ότι τα μηνύματα από τη Ρωσία για τον τουρισμό είναι αρκετά πιο θετικά σε σύγκριση με πέρσι και πρόσθεσε ότι για φέτος αναμένεται μια αύξηση γύρω στις €120 χιλ. τουρίστες από τη Ρωσία.

Ο κ. Χαννίδης είπε, επίσης, ότι «καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για επίλυση του προβλήματος που υπάρχει σε σχέση με τις πτήσεις από και προς τη Ρωσία», ενώ εξέφρασε και την έντονη ανησυχία του ΚΟΤ για το ενδεχόμενο οι Κυπριακές Αερογραμμές να μειώσουν τον αριθμό των πτήσεων τους από τη Ρωσία.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ ανέφερε ακόμα ότι ο Οργανισμός εντείνει τις προσπάθειες του για περαιτέρω προώθηση του πετυχημένου θεσμού της ηλεκτρονικής χορήγησης βίζας προς τους Ρώσους τουρίστες, ενώ αναφέρθηκε και στην επιτυχή λειτουργία των τριών προξενείων στη Ρωσία για εξυπηρέτηση των Ρώσων που επιθυμούν να επισκεφθούν την Κύπρο για τουριστικούς σκοπούς.

Απαντώντας στην κριτική για το μεγάλο κόστος για το δημόσιο από τη δημιουργία προξενείων σε περίοδο οικονομικής κρίσης, ο κ. Χαννίδης απέρριψε την κριτική και πρόσθεσε ότι το οικονομικό όφελος για την πολιτεία είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος του δημοσίου.

Είπε, επίσης, ότι ο ΚΟΤ μελετά ακόμη και την εισαγωγή του θεσμού του επίτιμου πρόξενου για εξυπηρέτηση των Ρώσων τουριστών.