You are here

Λύσεις για τα διαβατήρια ψάχνει στη Μόσχα ο Ρολάνδης

30/09/2002 11:32
Για τη Ρωσία, που αποτελεί την τρίτη σε μέγεθος τουριστική αγορά για την Κύπρο, αναχώρησε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νίκος Ρολάνδης, όπου θα πάρει μέρος στην 69η Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και την Τουριστική Έκθεση CIS Travel Market.

Ο κ. Ρολάνδης θα προεδρεύσει σύσκεψης υπηρεσιακών λειτουργών που τον συνοδεύουν για το φλέγον θέμα της έκδοσης θεωρήσεων εισόδου των Ρώσων υπηκόων στην Κύπρο. Σκοπός η διερεύνηση όλων των τρόπων αντιμετώπισης των δυσκολιών και προβλημάτων που θα προκύψουν με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και λίγο αργότερα στο σύστημα Σέγκεν, και η εξεύρεση της καταλληλότερης και αποτελεσματικότερης μεθόδου έκδοσης των θεωρήσεων εισόδου με τη σωστή στελέχωση και εξοπλισμό, ούτως ώστε να αποφευχθεί ο επηρεασμός του ρωσικού τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο.

Η Ρωσία είναι σήμερα η τρίτη τουριστική αγορά για την Κύπρο και τους θερινούς μήνες θα πρέπει να εκδίδονται μέχρι 1,500 θεωρήσεις διαβατηρίων την ημέρα.

Του Κυριάκου Κυριακίδη