You are here

Μέχρι Μάρτιο η ενίσχυση εγχώριου τουρισμού

09/11/2020 11:02

Με στόχο τη συνέχιση της ενίσχυσης του εγχώριου  τουρισμού προς όφελος του κοινού, των επιχειρηματιών και των απασχολουμένων στην τουριστική βιομηχανία, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε τη χρονική επέκταση του  «έκτακτου σχεδίου ενίσχυσης εγχώριου τουρισμού», μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργείου τουρισμού, με βάση την απόφαση, στο σχέδιο μπορούν να συμμετάσχουν τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, οργανωμένα διαμερίσματα, τουριστικά χωριά, αγροτουριστικά καταλύματα) που δύνανται να προσφέρουν μέγιστη τιμή 60 ευρώ (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) για δίκλινο δωμάτιο, με πρόγευμα, ανά ημέρα, με ελάχιστη παραμονή τα δύο βράδια.

Η απόφαση προβλέπει επίσης την κάλυψη του 35% του κόστους διαμονής από το υφυπουργείο. 

Το υφυπουργείο σημειώνει ότι οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σχέδιο μπορούν να υποβάλουν σχετική δήλωση συμμετοχής στο υφυπουργείο τουρισμού.

Λεπτομέρειες για το σχέδιο, καθώς και  δήλωση συμμετοχής, μπορούν να εξασφαλίσουν από την ιστοσελίδα του υφυπουργείου www.tourism.gov.cy (στήλη ανακοινώσεις).

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης συμμετοχής στο σχέδιο είναι η Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020, στις 13.00 και το υφυπουργείο τονίζει ότι δεν θα γίνονται αποδεκτές δηλώσεις συμμετοχής που θα υποβάλλονται εκπρόθεσμα.