You are here

Ν. Χριστοδουλίδης: Δυναμικές αποφάσεις για τουρισμό

27/05/2020 12:45

Στόχος είναι να παρουσιάσουμε τα πολύ καλά επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας ως αποτέλεσμα της σωστής διαχείρισης της πανδημίας η οποία μας επέτρεψε να λάβουμε δυναμικές αποφάσεις για τον τουρισμό, δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας την επιστολή που αποστάληκε προς τους τουριστικούς εταίρους.

Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του ΟΜΕΓΑ, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε επίσης ότι «σκοπός είναι να παρουσιαστούν οι προϋποθέσεις και τα πρωτόκολλα εισόδου στη χώρα μας όσον αφορά τη λειτουργία των αεροδρομίων, των ξενοδοχείων και τους χώρους εστίασης καθώς και για τα μέτρα που θα ληφθούν σε περίπτωση που ένας τουρίστας νοσήσει».

Πρόκειται, είπε, για ένα τετρασέλιδο έγγραφο το οποίο επισυνάπτεται στην επιστολή, στην οποία παρουσιάζεται η εικόνα της Κύπρου ως ένας ασφαλής προορισμός.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι «η αξιολόγηση των δεδομένων των διάφορων χωρών γίνεται καθημερινά ώστε να καλυφθούν όλες οι χώρες. Σε χώρες στις οποίες διαπιστώνεται ότι βελτιώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα τους θα περιλαμβάνονται στον κατάλογο ενώ, την ίδια ώρα θα γίνεται αναπροσαρμογή για χώρες που επιδεινώνονται τα δεδομένα τους».

Πρόσθεσε ότι στην πρώτη κατηγορία που θα επιτραπεί η είσοδος τουριστών περιλαμβάνονται χώρες που έχουν τα ίδια επιδημιολογικά δεδομένα με την Κύπρο.

Σκοπός να επιστρέψουν υγιείς οι τουρίστες

Ο σύμβουλος του συνδέσμου τουριστικών επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), Άγγελος Λοΐζου, μιλώντας στην ίδια εκπομπή εξέφρασε την ικανοποίηση των ξενοδόχων για την επιστολή που απέστειλε ο υπουργός εξωτερικών σε συνεργασία με τον υπουργό μεταφορών και τον υφυπουργό τουρισμού με την οποία ενημερώνουν τους επισκέπτες που θα επιλέξουν την Κύπρο ως προορισμό τουρισμού φέτος το καλοκαίρι.

Τόνισε ότι «σκοπός δεν είναι να προσελκύσουμε τουρίστες και να εξασφαλίσουμε μόνο κάποια λεφτά, αλλά να δώσουμε μια σωστή και καλή εξυπηρέτηση και εμπειρία στον τουρίστα και το πιο σημαντικό, να επιστρέψει πίσω στην πατρίδα τους υγιής και ασφαλής».

Όσον αφορά την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων, είπε ότι αναμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα των άλλων χωρών και την έναρξη των πτήσεων ώστε να προγραμματιστούν και να αποφασίσουν για το πότε θα ανοίξουν τις ξενοδοχειακές τους μονάδες τους.

Της Ηρώς Ευθυμίου