You are here

Περδίος: Τονωτική ένεση η ρωσική αγορά

13/03/2019 13:42

Τονωτική ένεση αναμένεται να είναι η ρωσική αγορά στην τουριστική βιομηχανία αυτό το Καλοκαίρι - που φαίνεται ότι θα είναι δύσκολο σε σύγκριση με τις προηγούμενες καλές χρονιές - δήλωσε από τη Μόσχα στο ΚΥΠΕ, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος.

Ο Υφυπουργός βρίσκεται στη ρωσική πρωτεύουσα όπου έχει επαφές στο πλαίσιο της μεγάλης τουριστικής έκθεσης MITT Μόσχας (Moscow International Travel & Tourism Exhibition).

«Εκείνο που μας χαροποιεί είναι ότι φαίνεται, όπως είναι τα δεδομένα αυτή τη στιγμή, τους περσινούς αριθμούς θα τους πάρουμε από τη ρωσική αγορά. Οι ενδείξεις είναι ότι θα είμαστε στα περσινά επίπεδα. Θα είναι μια ένεση σε συσχέτιση με άλλες αγορές που είχαμε πιο αρνητικές ενδείξεις, όπως η Γερμανία, που είμαστε αρκετά επιφυλακτικοί ή και η Αγγλία με την ισοτιμία της στερλίνας. Είναι κάτι το ενθαρρυντικό. Το να έχουμε ενδείξεις για τα ίδια δεδομένα με πέρσι από τη Ρωσία, σίγουρα θα είναι ένεση», είπε ο κ. Περδίος .

Κατά την περσινή χρονιά, οι αφίξεις από τη Ρωσία είχαν αγγίξει τις 800 χιλιάδες.

Μιλούμε για την κατάσταση όπως παρουσιάζεται τώρα, επεσήμανε ο κ. Περδίος.  «Μέσα στο Καλοκαίρι αν θα έρθουν άλλες χώρες και ρίξουν τιμές, αυτό δεν εξαρτάται από εμάς», πρόσθεσε.

Κάτι που επίσης μας χαροποιεί, συνέχισε, είναι ότι φαίνεται σιγά-σιγά να αρχίζει να υπάρχει και μια διάθεση από Ρώσους πράκτορες να επενδύσουν και λίγο στα χειμερινά προγράμματα – μιλούμε για πιο μικρούς αριθμούς σε σχέση με τα προγράμματα του Καλοκαιριού.

«Προτιμούν κλιματολογικά το Ισραήλ. Όταν το Ισραήλ τους ενδιαφέρει γιατί να μην τους ενδιαφέρει ίσως και η Κύπρος; Είναι κάτι που στο προσεχές μέλλον θα πρέπει να το διερευνήσουμε», σημείωσε.

Μια άλλη ένδειξη από την τουριστική Έκθεση της Μόσχας, είπε ο κ. Περδίος, είναι ότι «ξεκίνησαν οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες να εκπροσωπούν και άλλες αγορές ρωσόφωνες όπως η Λευκορωσία, το Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν καθώς επίσης και βαλτικές χώρες, το οποίο μας ανοίγει λίγο παραπάνω τις πηγές για τουριστική κίνηση προς την Κύπρο και είναι κάτι που μας χαροποιεί και θέλουμε να το διερευνήσουμε στα επόμενα χρόνια».

Σε σχέση με τη βρετανική αγορά, ο Υφυπουργός Τουρισμού, ανέφερε ότι θα αναμένουμε τέλος του μήνα πώς θα εξελιχθεί το Brexit - το ζήτημα, σημείωσε, είναι η ισοτιμία της στερλίνας.

Επισημαίνοντας ότι η φετινή θα είναι μια δύσκολη χρονιά, είπε πως «φέτος κάθε δυσκολία θα είναι καλά να την βλέπουμε με τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται».

Για μένα, συνέχισε, η μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται φέτος είναι να δούμε επιτέλους και άλλες αγορές διευκρινίζοντας πως «το γεγονός ότι μπορούν να υπάρξουν κάποια θέματα με παραδοσιακές αγορές όπως είναι η Αγγλία, αυτό μπορεί να απελευθερώσει κάποια δωμάτια σε διάφορους ξενοδόχους για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε και κάποιες άλλες αγορές, οι οποίες παραδοσιακά δεν έβρισκαν δωμάτια».

Όπως εξήγησε, «ήταν κι αυτό ένα ζήτημα, το ότι έχουμε δώσει τόσα πολλά δωμάτια ως χώρα στη βρετανική και ρωσική αγορά, που να ήθελαν κάποιες άλλες εθνικότητες να έρθουν δυσκολεύονταν το Καλοκαίρι να βρουν δωμάτια».

Οπόταν, συμπλήρωσε, ας εκμεταλλευτούμε ως χώρα αυτές τις πιθανές ατυχίες της φετινής σεζόν και να δούμε κι άλλες εθνικότητες ακόμη και πιο κοντινές μας, όπως το Ισραήλ.