You are here

Που θα ταξιδεύσουν οι κύπριοι το Πάσχα

23/04/2019 06:57

Το σπάνιο εξαήμερο που προσφέρει σε πολλούς εργαζόμενους το φετινό ημερολόγιο του Πάσχα αλλά και η συνεχόμενη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση στα ταξίδια κυπρίων στο εξωτερικό αυτό το διάστημα.

Οι οργανωτές ταξιδιών βλέπουν με ικανοποίηση τις εξελίξεις στον κλάδο και προσδοκούν ότι η αύξηση των αεροπορικών εταιρειών θα περιορίσει το κόστος, δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερο κόσμο να ταξιδέψει στο εξωτερικό στις διακοπές.

Τα ταξίδια των κυπριών στο εξωτερικό τις ημέρες του Πάσχα αναμένεται να έχουν αύξηση της τάξης του 3%-4% για δεύτερη σερί χρονιά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων Βασίλη Σταματάρη.

Σε δηλώσεις στη StockWatch ο κ. Σταματάρης απέρριψε τα περί αυξημένων αεροπορικών ναύλων λόγω των εορτών του Πάσχα και κάλεσε τους ταξιδιώτες να προγραμματίζουν έγκαιρα τα ταξίδια τους ώστε να πετυχαίνουν καλές τιμές.

Ταυτόχρονα υπέδειξε ότι οι κύπριοι ταξιδιώτες θα πρέπει να μάθουν να ταξιδεύουν πέραν των συνηθισμένων αεροπορικών εταιρειών και με άλλες εταιρείες έστω και με ένα ενδιάμεσο προορισμό έτσι ώστε να ρυθμιστούν από μόνες τους οι τιμές, εξήγησε και πρόσθεσε ότι οι τιμές ρυθμίζονται από την προσφορά και τη ζήτηση.

Ανέφερε επίσης ότι για άλλη μια χρονιά την τιμητική της θα έχει η Ελλάδα, η οποία αναμένεται ότι θα απορροφήσει το 60% των κυπρίων ταξιδιωτών το Πάσχα.

«Οι κύπριοι επιλέγουν να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα όχι μόνο στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά ταξιδεύουν ακτοπλοϊκός προς διάφορα ελληνικά νησιά».

Την Κέρκυρα, η οποία είναι γνωστή για την αναβίωση των πατροπαράδοτων εθίμων της, με το σπάσιμο των κανατιών το Μεγάλο Σάββατο, αλλά και την Κρήτη, την Πρέβεζα, το Πήλιο και τα Ιωάννινα με παραδοσιακές εκδηλώσεις θρησκευτικής κατάνυξης.

Ως επί το πλείστο, είπε, οι διακοπές του Πάσχα είναι ολιγοήμερες, δηλαδή 4 βράδια από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που επιλέγουν περισσότερες ημέρες μέσα στο δεκαπενθήμερο που είναι κλειστά τα σχολεία ανάλογα με τις υποχρεώσεις τους.

Άλλωστε, φέτος αρκετοί μπορεί να επιμηκύνουν τις διακοπές τους λόγω της πρωτομαγιάς, που ακολουθεί την Τρίτη του Πάσχα, που σε πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις, στις τράπεζες και στον ημιδημόσιο τομέα, είναι αργία.

Πέραν της Ελλάδας, αρκετοί είναι οι κύπριοι που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τις μικρές αποδράσεις με ελκυστικά πακέτα, προς διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πράγα, η Βουδαπέστη, η Ρουμανία, η Μεγάλη Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Σταματάρη από και προς την Κύπρο πετούν 70 αεροπορικές εταιρείες προς 40 χώρες και προς 160 περίπου προορισμούς.

Ο πρόεδρος των ταξιδιωτικών πρακτόρων αναφέρθηκε και στην έκθεση «Ταξίδι 2019» η οποία διοργανώνεται από τις 3-5 Μαΐου εκφράζοντας αισιοδοξία ότι θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία όπως και πέρσι που την αγκάλιασε πέραν των 10 χιλιάδων επισκεπτών.

Ο κ. Σταματάρης ανέφερε επίσης ότι μετά την οικονομική κρίση ο κόσμος επέστρεψε στην ασφάλεια που παρέχουν τα ταξιδιωτικά γραφεία.

Της Ηρώς Ευθυμίου