You are here

Προχωρούν σε περαιτέρω ανάπτυξη τουρισμού με Ισραήλ

18/09/2020 10:57

Στην συνέχιση των προσπαθειών για περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου συμφώνησαν ο Πρέσβης του Ισραήλ ΑΕ κ. Shmuel Revel και η ηγεσία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ).

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, στις 15/9/20 ο Πρέσβης του Ισραήλ είχε συνάντηση στα Γραφεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων με τον Πρόεδρο, την Αναπλ. Πρόεδρο και το Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ, Χ. Λοϊζίδη, Α. Μιχαηλίδου και Φ. Ρουσουνίδη, αντίστοιχα.

Ας σημειωθεί ότι το 2019 οι  τουριστικές αφίξεις από Ισραήλ έφτασαν περίπου τις 293.740 που κατέταξε το Ισραήλ στην τρίτη θέση των τουριστικών μας αγορών.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοϊζίδης καλωσόρισε τον Πρέσβη του Ισραήλ στα Γραφεία του Συνδέσμου και στη συνέχεια έγινε μια αλληλο-ενημέρωση για την επιδημιολογική κατάσταση στις δύο χώρες και τις αντίστοιχες επιπτώσεις, ενώ ανταλλάγησαν απόψεις και προσεγγίσεις για το όλο θέμα της πανδημίας.
 
Επίσης έγινε ανταλλαγή απόψεων για πιθανούς τρόπους προσαρμογής της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στις συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας, με στόχο να εξευρεθούν οι τρόποι για ενίσχυση των διμερών σχέσεων, είτε για τουριστικούς, είτε για εμπορικούς σκοπούς.