You are here

Προς ηλεκτρονικό σύστημα αξιολόγησης τουριστικών επιχειρήσεων

24/01/2020 07:39

Η εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος αξιολόγησης τουριστικών επιχειρήσεων, συγκαταλέγεται στα όσα στοχεύει να πετύχει τα επόμενα χρόνια το υφυπουργείο τουρισμού.

Σύμφωνα με αναφορές του υφυπουργού τουρισμού σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, μελλοντικό στόχο αποτελεί η εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος για την αξιολόγηση της ποιότητας των τουριστικών επιχειρήσεων σε σχέση με το τι πληρώνουν οι τουρίστες.

Σε ότι αφορά τις κινήσεις για προσέλκυση τουρισμού, ο κ. Περδίος ανέφερε ότι το υφυπουργείο στοχεύει στις σκανδιναβικές χώρες και χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Σημείωσε ότι ενδιαφέρει επίσης, η ηλικιακή αγορά των άνω των 65 ετών, επισημαίνοντας ότι σε άλλες χώρες το 20% του τουρισμού ανήκει σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία. Πρόσθεσε πως η μεγαλύτερη κατά κεφαλήν δαπάνη ημερησίως πραγματοποιείται από τουρίστες ηλικίας 50-65 ετών.

«Δεν έχει σημασία να σπάζουμε ρεκόρ, μας ενδιαφέρει η ολιστική ανάπτυξη του τουρισμού», είπε ο κ. Περδίος, σημειώνοντας ότι εάν θέλουμε να αυξηθεί η κατά κεφαλή δαπάνη, πρέπει να στοχεύσουμε σε κάτι διαφορετικό.

Αναφέρθηκε παράλληλα, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου λέγοντας ότι βοηθά τις προσπάθειες του υφυπουργείου και ότι ενδιαφέρει η επέκταση του ρόλου της Κύπρου ως κέντρο ακτοπλοϊκης σύνδεσης και με άλλες χώρες όπως το Ισραήλ.

Σε ότι αφορά τις αεροπορικές συνδέσεις, ανέφερε ότι έχει ανακτηθεί ότι χάθηκε με την πτώχευση της εταιρείας Germania, με νέες πτήσεις από και προς τέσσερις πόλεις της Γερμανίας. Πρόσθεσε ότι με την εταιρεία Hermes, στόχος είναι να εξεταστεί πιο προσεκτικά η σύνδεση με τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Νορβηγία.

Σχολιάζοντας τις προοπτικές για τον τουρισμό το 2020, σημείωσε ως θετικό το ότι καλύφθηκε το κενό από την πτώχευση της Thomas Cook και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χρονιά θα πάει κατ’ ευχήν.

M.X.