You are here

Προς σύγκρουση ΠΑΣΥΞΕ – Λιλλήκα για το 3%

16/12/2003 16:06
Νέα μετωπική αντιπαράθεση φαίνεται να εγκυμονεί μεταξύ κυβέρνησης και ξενοδόχων με αφορμή το τέλος του 3% που επιβάλλει ο ΚΟΤ στις ξενοδοχειακές μονάδες και σε όλα τα κέντρα αναψυχής.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της StockWatch ενώ ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας είχε αποδεχθεί το αίτημα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΣΥΞΕ για αναστολή της υποβολής του τέλους 3% και ότι δεν θα περιέχετο στους προϋπολογισμούς του αρμόδιου υπουργείου, εντούτοις οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το τέλος του 3% τελικά είναι εντός των προϋπολογισμών.

Το ΔΣ του ΠΑΣΥΞΕ συνήλθε χθες σε έκτακτη συνεδρίαση, εξέτασε την όλη κατάσταση και σήμερα πρόκειται να συνέλθει η οικονομική επιτροπή του συνδέσμου για να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις.

Εκπρόσωπος του ΠΑΣΥΞΕ δήλωσε πριν από λίγο στη StockWatch ότι εάν και εφόσον περάσει το φορολογικό τέλος του ΚΟΤ και στους προϋπολογισμούς του 2004 οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες θα μείνουν εκτεθειμένες καθώς, όπως εξήγησε, αρκετές από αυτές έχουν δώσει ήδη τιμές στους τουριστικούς πράκτορες χωρίς να λάβουν υπόψη το τέλος του ΚΟΤ. Ο ίδιος εκπρόσωπος επεσήμανε ότι το αίτημα του ΠΑΣΥΞΕ, το οποίο ο αρμόδιος Υπουργός Τουρισμού έκανε αποδεκτό, συνοδεύτηκε με το επιχείρημα ότι η διατήρηση του αριθμού των τουριστών που έρχονται στην Κύπρο και η σταδιακή αύξησή του θα επιτευχθεί μόνο εάν το τουριστικό μας πακέτο, όπως σημείωσε, καταστεί ανταγωνιστικό.

«Το επιχείρημα αυτό του ΠΑΣΥΞΕ έγινε κατανοητό από τον κ. Λιλλήκα, ο οποίος δεσμεύθηκε να αναστείλει το τέλος του ΚΟΤ ακριβώς για να δώσει μια μικρή ένεση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία», επεσήμανε ο ίδιος εκπρόσωπος του ΠΑΣΥΞΕ.

Η StockWatch επικοινώνησε με το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού αλλά την ώρα που γραφόταν το κείμενο ο υπουργός δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλιο.