You are here

Προτιμούν την Κύπρο για διακοπές οι Ρώσοι

09/07/2022 06:00

Στην τρίτη θέση βάζουν οι Ρώσοι την Κύπρο στις προτιμήσεις τους για διακοπές, εν μέσω του Ουκρανικού πολέμου και των κυρώσεων κατά της Ρωσίας που περιλαμβάνουν και εμπάργκο στα αεροδρόμια.

Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Ταξιδιωτικής Επιτροπής για το Βαρόμετρο Ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων, οι Ρώσοι έχουν την Κύπρο στην τριάδα με τις χώρες που προτιμούν να ταξιδέψουν το καλοκαίρι.

Η έρευνα αφορά τους μήνες Μάιο – Αύγουστο του 2022.

Στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Ρώσων είναι η Τουρκία και στη δεύτερη η Ιταλία. Τη λίστα με τις δέκα προτιμήσεις των Ρώσων τουριστών συμπληρώνουν η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Σερβία και το Μοντενέγρο.

Το 51% των ερωτηθέντων προτιμούν την Κύπρο με βάση τις παραλίες, τις πόλεις και το τοπίο, ενώ το 8% έχει ήδη επιλέξει τον προορισμό του.

Παρά τις προτιμήσεις των ρώσων για την Κύπρο, οι τουριστικές αφίξεις για φέτος αναμένεται να είναι μηδενικές λόγω των αποφάσεων για απαγόρευση των αφίξεων αεροσκαφών της Ρωσίας.

Οι ρωσικές αφίξεις το 2021 ανήλθαν στις 519,174. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, ανέφερε ότι υπολογίζεται ότι οι ρωσικές απώλειες θα καλυφθούν από άλλες αγορές κατά περίπου 20-25%.

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, oι συνολικές αφίξεις το τρίμηνο του 2022 ανήλθαν σε  128,840, σε αντίθεση με 8,811 την ίδια περίοδο του 2021.

Τα έσοδα από τον τουρισμό για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς ανήλθαν σε €69,1 εκατ., ενώ το 2021 για τους ίδιους μήνες τα έσοδα ήταν στα €8,0 εκατ.

Της Μαρίας Κυριακίδου