You are here

Πυρά Λιλλήκα κατά ξενοδόχων

19/08/2003 16:29
Κριτική άσκησε εναντίον των ξενοδόχων ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας με αφορμή το γεγονός ότι οι κύπριοι πληρώνουν 3 με 4 φορές πιο ψηλές τιμές στα ξενοδοχεία σε σχέση με τους ξένους περιηγητές. Η διαφορά στην τιμή μεταξύ κυπρίων και ξένων τουριστών, είπε ο υπουργός, είναι πολύ μεγάλη και το φαινόμενο αυτό δεν είναι καθόλου σημερινό και πρόσθεσε: «Όπως έχω τονίσει κατ’ επανάληψη συμφέρει στην οικονομία, στα ξενοδοχεία, στον τουρισμό γενικότερα η ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού. Γι’ αυτό και θα πρέπει να δοθούν κίνητρα».

Ο αρμόδιος υπουργός για τον τουρισμό επεσήμανε ότι το κράτος δεν μπορεί να επιβάλλει ποινές σε ξενοδόχους ωστόσο σημείωσε ότι ο ίδιος θα εξετάσει το θέμα με τους άμεσα εμπλεκόμενους και χαιρέτησε δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΥΞΕ κ. Αυγερινού Νικήτα, ο οποίος απεκάλυψε ότι ο σύνδεσμος ξενοδόχων θα επιδιώξει πάνω σε συλλογική βάση να παράσχει χαμηλές τιμές στους κύπριους.

Εξάλλου, ο νέος πρόεδρος του ΚΟΤ Φώτης Φωτίου δήλωσε, μετά το πέρας της συνάντησης του οργανισμού με τον κ. Λιλλήκα, ότι τα περιθώρια μείωσης του τουριστικού μας πακέτου είναι πολύ περιορισμένα και πρόσθεσε ότι αυτό που προέχει είναι η βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού μας προϊόντος. Ανέφερε ακόμη ότι η νέα διοίκηση του ΚΟΤ θα συγκεκριμενοποιήσει τις προτάσεις της οι οποίες θα αποτελέσουν μέρος του νέου στρατηγικού σχεδίου του ΚΟΤ το οποίο θα τεθεί ενώπιον του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στα τέλη Σεπτεμβρίου.