You are here

Ρεκόρ κρατήσεων για τον Πειραιά

13/05/2022 07:24

Τεράστια είναι η ζήτηση από τους κύπριους για να ταξιδέψουν με το πλοίο από τη Λεμεσό προς τον Πειραιά, μετά την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα μετά από 21 χρόνια, στις 19 Ιουνίου, όπου αναμένεται να σαλπάρει το πρώτο πλοίο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Top Kinisis, Ντίνος Κάκκουρας σε δηλώσεις στη StockWatch, είπε ότι μέσα σε τρεις ημέρες οι κρατήσεις εκτοξεύθηκαν στις 3,000 ενώ το ενδιαφέρον είναι τεράστιο.

Τόνισε ότι «παρά το μεγάλο ενδιαφέρον δεν αναμένεται να προστεθούν άλλες διαδρομές διότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι επιδοτούμενη. Το ενδεχόμενο αυτό παραμένει ωστόσο ανοικτό για την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν».

Σύμφωνα με τα στοιχεία είπε ότι «το 65% των εισιτηρίων που ήδη έχουν πωληθεί μέχρι στιγμής είναι για αναχώρηση από την Κύπρο προς τον Πειραιά, ενώ το υπόλοιπο 35% των εισιτηρίων αφορά Ελλαδίτες τουρίστες που επιθυμούν να ταξιδέψουν προς την Κύπρο».

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο χωρητικότητας 400 ατόμων θα πραγματοποιήσει συνολικά 22 ταξίδια από και προς τη Λεμεσό.  Τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθούν 4 δρομολόγια, τον Ιούλιο 8, τον Αύγουστο 7 και 3 δρομολόγια το Σεπτέμβριο.

Το πλοίο διαθέτει 38 καμπινές πρώτης κλάσης, 68 δεύτερης κλάσης και 110 αεροπορικές θέσεις. Την ίδια στιγμή, οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μαζί τους αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα, ποδήλατο ακόμη και κατοικίδια με έξτρα χρέωση.

Η VIP καμπίνα κοστίζει €160, η μονόκλινη πρώτης κλάσης €120, η δίκλινη καμπίνα €110 και η τετράκλινη καμπίνα €100. Το αεροπορικό κάθισμα κοστίζει €76. Τα παιδιά από 4 μέχρι 12 ετών θα πληρώνουν €56 κόμιστρα ενώ τα παιδιά κάτω των 4 ετών θα πληρώνουν εισιτήριο αξίας €31.

Η εταιρεία Scandro Holding Ltd είναι αυτή που θα εκτελεί το δρομολόγιο Λεμεσός – Πειραιάς.

Ξανά διακοπές στα ελληνικά νησιά οι κύπριοι

Αυξημένη είναι και η ζήτηση και τα ταξίδια στα ελληνικά νησιά και την Ευρώπη, δήλωσε ο κ. Κάκκουρας μιλώντας ως επίτιμος πρόεδρος του ACTA.

«Ήδη οι κρατήσεις ανήλθαν στο 50% έως 60% των κρατήσεων του 2019, αλλά ο ρυθμός κρατήσεων είναι συνεχής. Η πλειοψηφία των κρατήσεων αφορούν την Στερεά Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά», επεσήμανε.

Όσον αφορά το κόστος του πακέτου είπε ότι σε σχέση με πέρσι είναι κάπως τσιμπημένο όχι όμως σε σημείο που να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για διακοπές στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη.

Μεγάλο στοίχημα και ο εισερχόμενος τουρισμός

Στόχος για τη φετινή τουριστική σεζόν είναι να φθάσουμε το 80% των αφίξεων του 2019, δήλωσε ο κ. Κάκκουρας, για να προσθέσει ότι «φαίνεται ότι θα πετύχουμε αυτό το στόχο και ίσως τον ξεπεράσουμε».

Σημείωσε ότι «οι προσπάθειες του Υφυπουργείου Τουρισμού για αναπλήρωση του κενού που αφήνει η ρωσική και ουκρανική αγορά από νέες αγορές ή με την αύξηση των πτήσεων από τις υφιστάμενες αγορές φαίνεται ότι στο τέλος της ημέρας θα αποδώσουν καρπούς, έτσι θα έχουμε μια αρκετά καλή τουριστική σεζόν».

Στη σκιά του πολέμου κρατήσεις

Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε μιλώντας στη StockWatch, η γενική διευθύντρια του ΣΤΕΚ Χρυσαίμιλη Ψηλογένη, τονίζοντας ότι «ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργεί τεράστια αβεβαιότητα ανάμεσα στον κόσμο που επιθυμεί να ταξιδέψει με αποτέλεσμα ο μεγάλος όγκος των κρατήσεων να γίνεται την τελευταία στιγμή».

Πρόσθεσε ότι «για το λόγο αυτό δεν μπορούν να γίνουν επισφαλείς εκτιμήσεις για το πώς θα εξελιχθεί η σεζόν, παρ’ αυτά το ενδιαφέρον και η ζήτηση είναι αυξημένη από τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ελβετία, το Ισραήλ, την Πολωνία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Σύμφωνα με την κ. Ψηλογένη, το στοίχημα δεν είναι μόνο η αύξηση των πτήσεων από συγκεκριμένους προορισμούς αλλά και οι αριθμοί των τουριστών μιας πτήσης να είναι αυξημένοι.

Όσον αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση  Ελλάδας – Κύπρου τη χαρακτήρισε πολύ θετική εξέλιξη η οποία θα συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση των δύο χωρών, σημειώνοντας εντούτοις ότι «δεν αναμένεται να ενισχύσει τον εισερχόμενο τουρισμό από την Ελλάδα προς την Κύπρο».

Της Ηρώς Ευθυμίου