You are here

Ρολάνδης: Μειώστε τις τιμές!

09/07/2002 18:34
Δραματική έκκληση Ρολάνδη προς Ξενοδόχους - πράκτορες

Ή σταθεροποιήστε την «ψαλίδα» με τους ανταγωνιστές


Έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους στον τουρισμό για συγκράτηση των τιμών του προσφερόμενου πακέτου στο μέγιστο δυνατό βαθμό, απευθύνει ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νίκος Ρολάνδης, ζητώντας ως ελάχιστη επιδίωξη, τουλάχιστον την σταθεροποίηση της - σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αυξανόμενης - "ψαλίδας" μεταξύ της Κύπρου και των ανταγωνιστικών της προορισμών.

Μιλώντας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Συνδέσμου Ξενοδοχειακής και Επισιτιστικής Διεύθυνσης Κύπρου (HCIMA) που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, ο κ. Ρολάνδης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το κυπριακό τουριστικό πακέτο είναι αισθητά ακριβότερο απ’ ότι των ανταγωνιστών της.

«Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι η φετινή χρονιά δεν είναι μια εύκολη χρονιά για τον Κυπριακό τουρισμό. Τα γεγονότα στις ΗΠΑ, η οικονομική ύφεση στις χώρες-πηγές του τουρισμού, τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή αλλά κυρίως το ότι το πακέτο για την Κύπρο είναι αισθητά ακριβότερο από αυτό των ανταγωνιστικών μας προορισμών, αποτελούν τους βασικότερους λόγους για τους οποίους κατά το 2002 θα υπάρξει κάποια μείωση στις αφίξεις τουριστών».

Η μείωση αυτή έχει υπολογιστεί από τον ΚΟΤ πως θα κυμανθεί γύρω στο 9% σε σύγκριση με το 2001 ενώ τα εισοδήματα από τον τουρισμό με βάση τα μέχρι τούδε δεδομένα θα πρέπει να είναι παρόμοια με τα περυσινά.

Η Κύπρος δεν είναι η μόνη χώρα, που αντιμετωπίζει φέτος προβλήματα. Δυσκολίες αντιμετωπίζουν σχεδόν και όλοι οι άλλοι προορισμοί σε όλο τον κόσμο. Ειδικά στη Μεσόγειο, με εξαίρεση τους προορισμούς εκείνους που θεωρούνται πάμφθηνοι, υπάρχει πρόβλημα.