You are here

Σ. Περδίος: Δύσκολη χρονιά για τουρισμό

11/06/2019 22:48

Φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό και αναμένεται να είναι και η επόμενη, ωστόσο ψάχνουμε λύσεις και προωθητικές ενέργειες για να πλησιάσουμε τους περσινούς στόχους, ανέφερε σήμερα, στη Λεμεσό, ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος.
 
Σε δηλώσεις του στο περιθώριο των 2ων ετήσιων βραβεύσεων του Φορέα "Κύπρια Φιλοξενία", ο κ. Περδίος είπε πως ο ίδιος αναμένει ότι και το 2020 θα είναι μια δύσκολη χρονιά "γιατί το Brexit μεταφέρθηκε μέχρι τον Οκτώβρη, χωρίς να ξέρει κανείς αν αυτό θα ισχύσει", ενώ όπως είπε, τίποτα δεν είναι δεδομένο για τα επόμενα χρόνια.
 
"Ισχύει ότι φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά, του χρόνου, επίσης, θα είναι μια δύσκολη χρονιά και εννοείται ότι το Υφυπουργείο συνεχώς ψάχνει λύσεις και προωθητικές ενέργειες, που όχι μόνο θα μας φέρουν φέτος κοντά στους περσινούς στόχους, αλλά του χρόνου, να μπορέσουμε να προλάβουμε κάποιες καταστάσεις ούτως ώστε να ευκολυνθεί η κατάσταση όσο γίνεται", συμπλήρωσε.
 
Έγιναν, συνέχισε, προωθητικές ενέργειες προς τη γερμανική αγορά, "παρακολουθούμε πολύ στενά την κατάσταση με τις φετινές κρατήσεις και ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι, ανάλογα με το τι βλέπουμε, να κάνουμε και άλλες προωθητικές ενέργειες, της τελευταίας στιγμής, προς άλλες αγορές ".
 
Την ίδια ώρα υπέδειξε πως, ήταν αναμενόμενη μια μείωση στο τουριστικό προϊόν μετά από συνεχόμενα ρεκόρ, ενώ σημείωσε ότι είναι εξωγενείς οι παράγοντες που μας επηρεάζουν, καθώς όπως είπε, "έχουν βρει τρόπο η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Τυνησία να προσελκύσουν τις παραδοσιακές αγορές στις οποίες έχουμε συνηθίσει στο παρελθόν".
 
"Αυτός είναι και ο λόγος που, ως Υφυπουργείο, δουλεύουμε πάρα πολύ στο άνοιγμα νέων αγορών, προσέλκυσης νέων μορφών τουρισμού και νέων ηλικιών, για να διευρύνουμε και το προϊόν μας αλλά και το ρίσκο μας σαν χώρα", πρόσθεσε.
 
Ο Υφυπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι, μπορεί η Κύπρος να είναι "τιμολογιακά ελαφρώς ψηλότερη σε σχέση με άλλους προορισμούς, αλλά δεν παραπονιέται κανείς ότι είμαστε ακριβός προορισμός". Ο τουρίστας, είπε, αυτό που πληρώνει το παίρνει στην Κύπρο και υπογράμμισε πως "η βάση όλων είναι η αυθεντική φιλοξενία και αυτό ακριβώς παίρνει ο πελάτης".
 
Επιπρόσθετα, ανέφερε πως αποτελεί ευτύχημα το γεγονός πως, ως Κύπρος, έχουμε πετύχει τόσα πολλά στον τουρισμό χωρίς να εκμεταλλευτούμε ακόμη "φανταστικές περιοχές όπως τα ορεινά, το Τρόοδος ή η περιοχή Πόλης Χρυσοχούς".
 
Εξέφρασε την άποψη ότι, μέσα στα επόμενα χρόνια, η χώρα θα επωφεληθεί το μέγιστο από προωθητικές ενέργειες του Υφυπουργείου για να προσελκύσει κόσμο προς αυτές τις περιοχές και συμπλήρωσε "αναγνωρίζουμε τη συμβολή του ήλιου και της θάλασσας, στο τι έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια, το κρατάμε αυτό, αλλά την ίδια ώρα θέλουμε να αναπτύξουμε και τις υπόλοιπες περιοχές για να αναπτύξουμε και να εμπλουτίσουμε το προϊόν της χώρας μας".
 
"Πρέπει να είμαστε δυνατοί, να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να μην υποπέσουμε στο λάθος με εκπτώσεις στην ποιότητα επειδή φέτος ή του χρόνου χρειάζονται κάποιες εκπτώσεις στις τιμές", είπε επίσης ο Σάββας Περδίος, διαμηνύοντας πως το Υφυπουργείο είναι αισιόδοξο για το μέλλον και προσβλέπει στη συνεργασία όλων των φορέων "για να πάμε ακόμα πιο μπροστά".