You are here

Σ. Περδίος: Στόχος οι αυθεντικές εμπειρίες που αναζητά ο επισκέπτης

23/10/2021 15:44

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο σημερινός επισκέπτης, τόσο από την Κύπρο, όσο και από το εξωτερικό ψάχνει πραγματικά τις αυθεντικές εμπειρίες, είπε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, ενώ αναφέρθηκε στις προσπάθειες για διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και για ανάπτυξη της χώρας ως ολόχρονου τουριστικού προορισμού.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας ημερίδας για τον τουρισμό, που διοργάνωσε το ΔΗΚΟ στην Πάφο, ο κ. Περδίος σημείωσε πως «αυτές είναι οι αυθεντικές εμπειρίες που μας κάνουν να βγάλουμε προς τα έξω την διαφορετικότητα μας».
 
Είπε ακόμη, πως δεν είναι τυχαίο ότι σ’ αυτά τα μήκη έχει κινηθεί τους τελευταίους 18 μήνες το Υφυπουργείο με τα διάφορα σχέδια κινήτρων, με την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού αλλά και τις προ μερικών εβδομάδων εξαγγελίες για μια αυθεντική διαδρομή που περνάει εξολοκλήρου από την ύπαιθρο, τα ορεινά και τις ακριτικές περιοχές.
 
Ο κ. Περδίος ανέφερε πως στόχος τους είναι ένα προϊόν που θα μπορούν να προβάλουν ως επί το πλείστον για τους χειμερινούς μήνες, για διαφοροποίηση και για ανάπτυξη της χώρας ως ολόχρονου τουριστικού προορισμού αλλά και για βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος.

Ο κ. Περδίος ακολούθως ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, σημειώνοντας πως από την ημέρα της σύστασης του Υφυπουργείου Τουρισμού, το ΔΗΚΟ δείχνει έμπρακτα ότι στηρίζει τον θεσμό του Υφυπουργείου Τουρισμού αλλά και το όραμά του για την υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής τουρισμού.
 
Υπάρχει συνέχισε, μια  συμπόρευση σε πάρα πολλά θέματα και βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία από την πρώτη μέρα ίδρυσης του Υφυπουργείου.  Είπε ακόμη πως το πλάνο δράσης της εθνικής στρατηγικής τουρισμού που υλοποιούν είναι ένα πλάνο δράσης για το οποίο έχουν ενημερώσει το ΔΗΚΟ και για το οποίο είναι σε συνεχή επαφή με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλο.

Απευθυνόμενος στον κ. Παπαδόπουλο, ο κ. Περδίος σημείωσε πως οι απόψεις του είναι «πάντα στοχευμένες» και δεν εκφράζει απόψεις για τον τουρισμό χωρίς να έχει προχωρήσει αρχικά στην δική του μελέτη, διερεύνηση και επικοινωνία με όλους τους φορείς. 

Στην εκτίμηση ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει περάσει πάρα πολλές δοκιμασίες η τουριστική μας βιομηχανία, εξέφρασε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του μετά το πέρας ημερίδας, στην οποία ήταν ομιλητής. 

Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε αναφορά σε «κενά», αλλά και στην προοπτική της τουριστικής βιομηχανίας «σε περίπτωση που αντιμετωπίσουμε αυτά τα κενά και καταφέρουμε να αναπτύξουμε το τουριστικό μας προϊόν». Η ποιότητα είναι μονόδρομος για την Κύπρο, είπε για να προσθέσει πως «οφείλουμε να φέρουμε όσο γίνεται περισσότερους τουρίστες, αλλά και πιο ποιοτικούς».
 
Είπε ακόμη πως μεγαλύτερος αριθμός τουριστών δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και περισσότερα έσοδα. Υπάρχει τρόπος, σημείωσε, να αναπτύξουμε το προϊόν, να επιστρέψουμε πίσω στις αυθεντικές εμπειρίες που ζητά ο σύγχρονος τουρίστας. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του που το Υφυπουργείο Τουρισμού από την ημέρα της ίδρυσης του έχει προχωρήσει σε βήματα προς την ορθή κατεύθυνση.
 
Σημείωσε εξάλλου τις «σημαντικές προσπάθειες» του ίδιου του Υφυπουργού Τουρισμού σε ό,τι αφορά την καθιέρωση του θεσμού, αλλά και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της τουριστικής βιομηχανίας. Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ακόμη πως ως Δημοκρατικό Κόμμα είναι έτοιμοι να συνεργαστούν για να μπορέσουν να βρουν εκείνες τις σύγχρονες λύσεις που χρειάζεται σήμερα ο τουρισμός και η βιομηχανία.
 
Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, Θάνος Μιχαηλίδης, ανέφερε πως ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων έχει αναδείξει πολλές φορές τα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν την τουριστική βιομηχανία που, όπως ανέφερε «είναι η πιο κερδοφόρα βιομηχανία που έχουμε στην Κύπρο».
 
Πρόσθεσε πως υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει άμεσα να επιλυθούν, ενώ εκτίμησε πως σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού και με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα «μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο του 2022 τα προβλήματα αναμένεται να έχουν επιλυθεί».

Έχουμε κάνει πολλές βελτιωτικές κινήσεις σαν κυπριακός τουρισμός και πρέπει τώρα να συγκεντρωθούμε για να κτίσουμε όλα αυτά που έχουμε δημιουργήσει, κατέληξε.

Στην ημερίδα  απηύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Επικεφαλής Επιτροπής Τουρισμού του ΔΗΚΟ Γιώργος Σολωμού και ο Θάνος Μιχαηλίδης, Πρόεδρος ΠΑΣΥΞΕ Πάφου.