You are here

Σ. Περδίος: Υπό τις περιστάσεις η σεζόν θα είναι καλή

28/06/2022 14:18

Υπό τις περιστάσεις η φετινή τουριστική σεζόν αναμένεται ότι θα είναι μια καλή χρονιά παρά την απώλεια της ρωσικής αγοράς, η οποία αποτελεί τη δεύτερη πιο σημαντική αγορά της Κύπρου, δήλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος.

Μιλώντας στη μεσημβρινή ζώνη του Σίγμα, ο κ. Περδίος είπε ότι «πρώτιστος στόχος για το Υφυπουργείο Τουρισμού είναι η φετινή χρονιά να είναι καλύτερη από την περσινή» και διευκρίνισε ότι «πέρσι οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν στα 2 εκατομμύρια χωρίς να έχουμε ιδιαίτερες αφίξεις το πρώτο εξάμηνο, ενώ φέτος στο πρώτο πεντάμηνο του έτους οι αφίξεις ήδη ανήλθαν στις 850.000, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι φέτος κατά πάσα πιθανότητα εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα υπερβούμε τα περσινά αποτελέσματα και θα πάμε όσον πιο καλά μπορούμε».

Σημείωσε ότι «εάν δεν υπήρχε ο πόλεμος στην Ουκρανία η φετινή σεζόν θα κυμαινόταν στα δεδομένα του 2019».

Στο μεταξύ υπενθύμισε ότι τρέχει και το σχέδιο επιχορήγησης του εγχώριου τουρισμού μέχρι το τέλος Ιουλίου στο οποίο έχουν ενταχθεί πάνω από 200 ξενοδοχειακές μονάδες.

Όσον αφορά τις ενέργειες του Υφυπουργείου Τουρισμού για την τουριστική σεζόν 2023 είπε ότι «αμέσως μετά το καλοκαίρι ξεκινούμε τα ταξίδια για προετοιμασία για τους χειμερινούς μήνες αλλά και για την επερχόμενη σεζόν. Έχουν προγραμματιστεί ταξίδια προς τη Γαλλία, την Ιορδανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Ελβετία, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Πολωνία».

Της Ηρώς Ευθυμίου